0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

22. 1. 2022

Freshwater (2016)

Jak se ukáže, bílý aligátor nebude jediným nebezpečím pro obyvatele malého městečka a tamní omladinu…

Obyvatelé ospalého městečka Helena, žili až do teď celkem poklidným životem. Tamní rozsáhlé jezero, začne vydávat své děsivé tajemství. V jeho vodách se totiž usídlil velký bílý aligátor, pro kterého je lidské maso zpestřením jeho jídelníčku. Nic netušící partička místní omladiny se rozhodne strávit několik dní v domku na ostrově a samozřejmě i oni neujdou pozornosti hladového predátora. Pohřešování několika obyvatel a nalezení zbytku těla jedné z obětí upoutá pozornost expertky na plazy a aligátory Brendu, která se snaží přimět šerifa Jonese, aby bral hrozbu vážně a začal jednat. Záhy se však ukáže, že aligátor není jediným postrachem tohoto městečka…



Režie: Brandeis Berry

Rok výroby: 2016

Délka: 83 min

Země: USA

 

Hrají:

Joe Lando...(šerif Jones)

Zoë Bell...(Brenda Gray)

Tom O'Connell...(Sam Colton)

John Bobek...(Matt Hanton)

Alison Haislip...(Claudia Mosley)

Yulia Klass...(Melody)

...a další


Již při pohledu na mrzký rozpočet filmu (525 000 dolarů) mi bylo jasné, že půjde jen o další céčkovou nízkorozpočtovou podívanou. Takže žádné zázraky jsem nečekal. Mou pozornost upoutalo jen herecké obsazení, protože se tu objevilo pár známějších tváří (Zoe Bell, Joe Lando) a jak vidno, většina peněz šlo zřejmě na jejich konto. Zbytek padl na zapůjčení lodě a pronájem místa. Bohužel na efekty už jaksi nezbylo skoro nic a podle toho to i vypadalo.

 

Samotný bílý aligátor vypadal hrozně – jeho útoky byli směšné – často mimo záběr kamery a divák se tak musel spokojit s již na první pohled gumovými končetinami, či torzy těla. Aby to tvůrci trochu vykompenzovali, tak tu budeme mít ještě jednoho zabijáka – jenž si své důvody však nechal pro sebe. Celý příběh byl jen recyklací již viděného, žádná originální myšlenka se v hlavách tvůrců neurodila, jednotlivé dialogy byli hrozné – většina herců nechutně přehrávala – no prostě podívaná k pohledání, co si budeme povídat.

 

Jediné co se mi na tom opravdu líbilo, byla lokace, kde se natáčelo (to jezero a jeho okolí mělo prostě svoje kouzlo) a pár pohledných hereček. To je ale sakra málo. Freshwater nám prostě nenabídne skoro nic, proč bychom si jej měli ještě někdy pustit znovu.


Hodnocení:

20%

Žádné komentáře:

Okomentovat