0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 1. 2022

Swarm of the Snakehead (2006)

 

Obyvatele malého městečka v Marylandu napadnou geneticky upravení hadohlavci…

William Everson se po rozvodu rozhodne strávit nějaký čas se svými třemi dcerami v jeho rodném městečku Barrow Springs v Marylandu. Chtěl, aby si k sobě zase našli cestu a byla z nich opět milující rodina. Netuší však, že si k tomu vybral opravdu špatnou dobu. V tamních vodách totiž žijí geneticky zmutovaní hadohlavci – dávno zapomenutý vědecký experiment, kterým již nestačilo krmit se rybami, kočkami či psy, ale dostali chuť na lidské maso. Obyvatelé městečka jsou pro tyto inteligentní a vysoce agresivní stvůry vítanou a zdánlivě snadnou kořistí…



Režie: Frank Lama, Joel Denning

Rok výroby: 2006

Délka: 95 min

Země: USA

 

Hrají:

Joel Denning...(William Emerson)

Jamie Linck O'Brien...(Ashley Emerson)

Lisa Burdette...(starostka Janice Appleyard)

Frank Lama...(Darrel Delhey)

Sharon Graves...(Abigail Parker)

...a další


Mé třetí setkání s hadohlavci co se hororového žánru týče a opět žádná sláva. Přestože jde svým způsobem o zajímavé a nepříliš používané téma (tvory), nikdy se toho nechopil nějaký zručný režisér. Oba režiséři a zároveň i herci Frank Lama a Joel Denning to pojali jako hororovou komedii (no spíš céčkovou parodii), ale nízký rozpočet z toho smrděl na sto honů. To co jim přišlo srandovní, já viděl spíš jako trapný pokus o humor. Ale tak někdo se u toho možná i pobaví. Špatné digitální efekty a gumové monstra moc děsu nenaženou, stejně jako ochotnické herecké výkony většiny zúčastněných asi příliš neokouzlí. Přesto se tu našlo i pár známějších tváří (Gunnar Hansen, Johnny Alonso, atd.)

 

Příběh samotný taky zrovna originalitou neoplýval, máme tu chechtající se hado-ryby ala Gremlins, Critters či Ghoulies – jedna dokonce vyleze z WC, jejich útoky jsou směšné, gumové atrapy si oběti drží u krku, nebo v rukou a házejí sebou ze strany na stranu – tohle se prostě nedalo brát vážně. No vážně, však mělo jít o komedii, takže alespoň těch pár hlášek a celková trapnost místy člověka skutečně rozesmát dokáží. Nesmí chybět necitlivá starostka, která se snaží nejdřív všechno ututlat a rychle vyřešit, drsný rádoby lovec (který se při první příležitost sesype jak malé dítě), teenagerská lovestory a samozřejmě spousta potencionálních obětí, které se chovají neuvěřitelně hloupě.

 

Swarm of the Snakehead je dle mého jen další nepříliš povedenou hororovou komedií, kterou zcela po právu spousta lidí mine bez povšimnutí. Nic extra k zapamatování nám tu nabídnuto nebylo.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat