0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

10. 1. 2022

Piranha Sharks (2014)

Vodovodní systém New York City plný agresivních nanožraloků znamená velký problém…

Měl to být revoluční výtvor a žádaný artikl na trhu. Bioinženýři dokázali stvořit nanožraloky, kteří by po krmení dorostli do velikosti piraně. Kdo by nechtěl mít něco podobného ve svém exotickém akváriu a hlavně před Vánoci? Jenomže jak už to tak bývá, již v laboratoři dojde k nehodě a co teprve když se tito zabijáci dostanou do vodovodního systému a začnou ohrožovat obyvatele New York City.



Režie: Leigh Scott

Rok výroby: 2014

Délka: 79 min

Země: USA

Alternativní název: Jurassic Piranha

 

Hrají:

Collin Galyean...(Jackson)

Josh Hammond...(Benny)

John Wells...(Wally)

Amy Blackman...(Dominique)

Ramona Mallory...(Roxy)

GinaMarie Zimmerman...(Kira)

Kevin Sorbo...(starosta Burman)

...a další


Ujetá představivost tvůrců a scénáristů nezná mezí a poslední dobou se doslova předhánění, kdo vymyslí větší bizarnost. A co teprve, když je jejich hlavním záměrem konkurovat takovým chlapcům od Asylum. To aby se divák již dopředu pořádně obrnil, měl po ruce nějaký ten alkohol a hlavně do filmu šel s tím, že jej čeká pořádný nízkorozpočtový brak. Chtěli konkurovat Sharknadu 2, premiéra filmu byla dokonce v ten samý den, no dle mého názoru se jim to moc nepovedlo.

 

Byl jsem zvědavý, jaký masakr rozpoutají nanožraloci, inu dočkal jsem se velmi chabé podívané. Sem tam někdo vychrstne trochu krve (to když je vypije či se mu dostanou pod kůži), jindy se do ruda zbarví voda ve vaně či bazénu, ale opravdového řádění se divák za celou dobu nedočká. Pokud tedy nebudu počítat závěrečnou bitku třech deratizátorů s hejnem gumových (pardon digitálních) rybek o velikosti piraně, které létají vzduchem, ani se moc nehýbou a vypadají otřesně. Celé to na mě působilo dost špatně, zvláště když je film plný nudných a nezáživných dialogů a akce tu je jako máku.

 

Scénárista se snažil příběh obohatit o linku s trojicí deratizátorů, kteří sem tam něco prohodí u sebe doma, jindy zajdou do klubu na striptýz, dále pak o starostu Kevina Sorba a ve finále ženskou, jenž měla dělat marketing pro výrobce nanožraloků. To všechno bylo ozdobeno velmi špatnými výkony většiny zúčastněných, téměř nulovou atmosférou a jak jsem již zmínil nezáživnými dialogy. Vlastně se ani moc nedivím, že i když se film natočil už v roce 2014, na DVD šel až o dva roky později (2016). Moc vřele přijat nebyl, ale co jsem se díval, tak si na sebe dokázal celkem slušně vydělat – na tu hrůzu.

 

Piranha Sharks bohužel nefunguje ani jako hororová komedie (či parodie), což byl hlavní záměr tvůrců. Viděl jsem toho už opravdu dost a ledasco – v céčkové odpadní žumpě jsem jako doma, ale tohle byla dost chabá podívaná. Až na pár scén, se mi tu nelíbilo skoro nic (nebudu-li počítat některá děvčata).


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat