0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

8. 1. 2022

Megaconda (2010)

Prehistorická Anakonda se probouzí a má velký hlad…

Sopečná aktivita a otřesy půdy spojené s dělnickými pracemi způsobí, že se z dlouhého spánku probudí prehistorické monstrum. Anakonda obřích rozměrů je pořádně hladová a tak jí samozřejmě přijdou vhod obyvatelé nedalekého městečka, kteří se vydávají do přírody z nejrůznějších důvodů. Setkání s ní mnozí nepřežijí, ale těm co měli štěstí, zprvu místní šerif nevěří, ovšem jen do chvíle, kdy se v ohrožení života ocitne sám, společně se svou rodinou a známými. Dokáží společně toto monstrum zastavit, nebo se sami stanou další obětí?



Režie: Christopher Ray

Rok výroby: 2010

Délka: 86 min

Země: USA

 

Hrají:

Ted Monte...(šerif Wayne Carey)

Michelle Bauer...(Anna Carson)

Jessica Irvine Drake...(Wendy Armstrong)

Brianna Lee Johnson...(Tina)

Matthew Chandler...(Andy)

...a další


Christopher Ray je režisér, kterého asi netřeba dlouho představovat. Většinu své kariéry zasvětil točení céčkových nízkorozpočtových hororových či scifi braků pro společnost Asylum a jeho otcem je neméně „populární“ režisér a producent Fred Olen Ray. Ještě než začal pro Asylum točit, vytvořil dva nepříliš kvalitní monster kousky (tenhle je jedním z nich), čímž zřejmě upoutal jejich svou pozornost. Takže jak správně tušíte, i tohle je téměř odpadní záležitost s nepříliš povedeným příběhem, slabými speciálními efekty i téměř ochotnickými hereckými výkony.

 

Jen pro představu bych Megacondu přirovnal svou kvalitou k posledním dvou dílům Anakondí série. Scénář je plný stupidních situací a chování postav, které běhají sem a tam a obří digitální plaz je postupně sežere. S některými si dokonce chvíli hraje „na honěnou“, no a některé nechá z nepochopitelných důvodů utéct, aby o něm mohli vyprávět a přivést další oběti. Dále tu máme nedůvěřivého šerifa, jeho povedenou rodinku, vytočeného lovce, reportérku a kameramana, místní krásku – nevěrnici, no a samozřejmě pár obyvatel – turistů, kteří jsou tu jen pro navýšení celkového počtu obětí – prostě klasický standart. Smůlou je, že většina zúčastněných nejspíš použila scénář jako toaletní papír, ještě než si ho vůbec přečetla a na kurzy herectví taky spousta z nich vůbec nechodila.

 

Megaconda vás tak zcela jistě neoslní vůbec ničím. Filmů o obřích hadech či samotné Anakondě je už natočených tolik, leč skoro žádný z nich nestojí za větší pozornost. A tento patří mezi ně zcela po právu.


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat