0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 1. 2022

Virus Shark (2021)

Jediné kousnutí nakaženým žralokem, rozpoutá apokalypsu po celém světě…


Jediné kousnutí žraloka započalo zkázu celého lidstva. Nový vir SHVID-1 se šíří světem jako lavina a není před ním úniku. Hluboko v oceánu se snaží několik vědců a členů posádky z tajné základny nalézt urychleně protilék, ale do cesty se jim kromě času postaví i řada jiných překážek…



Režie: Mark Polonia

Rok výroby: 2021

Délka: 74 min

Země: USA

 

Hrají:

Jamie Morgan...(Kristi Parks)

Steve Diasparra...(Rickter D'Amato)

Ken Van Sant...(Duke Larson)

Titus Himmelberger...(Gregory McLandon)

Natalie Himmelberger...(Anne Satcher)

...a další


Díky momentální situaci, která panuje ve světě již více jak dva roky, se stávají náplní filmů nejrůznější viry napříč různými žánry a ten hororový samozřejmě nezůstal pozadu. Velkou smůlou je, že se toho chopili převážně tvůrci nejhorších céčkových braků, kteří jsou za jeden jediný měsíc schopní natočit i čtyři a více kousků, z nichž drtivá většina nemá absolutně žádnou kvalitu a ve finále ani rozpočet. Mark Polonia je jednou z takových režisérských kreatur, který tvoří jeden paskvil za druhým a tady si vystačil s pouhými 182 dolary. Takže je vám asi jasné, co od tohoto filmu čekat.

 

Ty peníze zřejmě padli na zapůjčení prostor (buď to byly nějaké kanceláře, nebo škola i s bazénem), protože (ne)herci v tom viditelně účinkovali zadarmo. O nějakých hereckých výkonech se nedá mluvit ani omylem – to už i ochotníci předvádí lepší show, to samé platí o podprůměrných digitálních efektech, barvičkách místo krve a tuně otřesných dialogů, které by i děcka na druhém stupni základní školy dokázali napsat lépe. Samotní žraloci až byli naprosto otřesně udělaní, byli paradoxně asi tím nejzajímavějším na celém filmu. Nechápu proč má Polonia pořád potřebu do svých filmů rvát někoho, kdo téměř celou dobu dělá takzvanou revizi objektu, paluby, chodí s papírem v ruce a klepe do všeho tužkou nebo šroubovákem. Tomu říkám expert na opravy. Tohle se ani při troše dobré vůle prostě nedalo brát ani jako parodie na žraločí filmy, či nejrůznější virové apokalypsy.

 

V neposlední řadě se přiznám, že ač film trvá jen 74 minut, dodíval jsem se na něj natřikrát. Ne snad z toho, že by mi bylo špatně po silvestrovské oslavě, stejně nebylo co slavit – ale tohle se prostě nedalo dodívat na jeden zátah. A špatně se mi udělalo až ze samotného filmu. Tohle je klasický páchnoucí filmový ODPAD, ale nulu tomu nakonec přece jenom nedám, protože hlavního adepta na nejhorší film roku 2021, mám ještě schovaného v záloze (šuplíku) a ten už by potom nešel ohodnotit.


Hodnocení:

10% 

Žádné komentáře:

Okomentovat