0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

8. 1. 2022

Reptisaurus (2009)

Každý nějak začíná, ale Christopher Ray si svou podprůměrnou režisérskou laťku drží již od samotného prvopočátku až dodnes…

Pětice přátel ztroskotá na moři a záchranu naleznou na břehu neznámého ostrova. Zanedlouho jsou svědky výsadku speciálního komanda a radují se ze záchrany. Jejich nadšení ovšem vyprchá ve chvíli, kdy se s dvojicí vojáků setkají tváří tvář. Ti zde totiž nepřišli kvůli nim, ale mají speciální úkol. Trosečníci jsou pro ně zbytečnou přítěží, což jim dávají patřičně znát. Pravý důvod jejich mise je totiž zneškodnění okřídleného monstra, jenž vzniklo během tajného vědeckého experimentu a jemuž se podařilo uniknout z nedalekých laboratoří. Obě skupiny však musí začít spolupracovat, protože dračí stvůra Reptisaurus nedělá mezi svými obětmi rozdíly a zabíjí každého na potkání…



Režie: Christopher Ray

Rok výroby: 2009

Délka: 81 min

Země: USA

 

Hrají:

Bernard Fredericks...(major Dawson)

Michael Caden...(Jason)

Gerald Webb...(Ryan)

Caroline Attwood...(Kaylee)

Michelle Draper...(Lea)

Yahaira Love...(Dr. Carr)

...a další


Prvotina Christophera Raye se nese v naprosto podobném duchu, jako drtivá většina jeho pozdější tvorby. Mrzký rozpočet, laciné digitální efekty, špatný scénář i herecké výkony většiny zúčastněných – inu prostě jen další podprůměrné scifi-hororové céčko, které bude pro většinu diváků jen zbytečnou ztrátou času. A já se jim ani moc nedivím. Mnoho dobrého jsem na tom totiž nenašel ani já a to tyhle braky patřili svého času mezi moje oblíbené a nejčastěji vyhledávané filmy.

 

Samotné monstrum přitom nevypadalo zpočátku úplně nejhůř. Okřídlený dračí klon ala wyverna zkřížená s netopýrem si do jisté míry získal mou pozornost. Bohužel jak už to tak bývá, jeho potenciál tu nebyl moc dobře využitý, většinou jen kroužil po obloze, nebo máchal křídly na místě – nic ho nedokázalo zranit a když už zaútočil, na scénu přišlo odporně laciné digitální gore. Přehrávající herci se ani moc nesnažili zakrývat, že se vlastně krčí či leží „před ničím“ – no (ne)herecké výkony většiny zúčastněných, to byla katastrofa sama o sobě. Navíc to celé bylo na můj vkus až neskutečně uječené a afektované. Všechny ženské postavy bych nejraději pozabíjel hned v úvodu, bohužel jejich mužští kolegové si nevedli o moc lépe.

 

Reptisaurus v mnoha ohledech působí až moc křečovitě, opravdu povedených momentů je tu jako máku, což znamená, že ani mé hodnocení nebude tentokrát příliš velké. Já se u toho prostě nebavil a pochybuji, že by se tento film dočkal příliš velké obliby u ostatních diváků.


Hodnocení:

20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat