0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

22. 1. 2022

Hyenas (2011)

Klan lidí/hyen začne terorizovat obyvatelé malého městečka. V patách však má pomstychtivého Costase Mandylora.

Během jednoho večera přijde Gannon o ženu i malé dítě. Něco je doslova roztrhalo na kusy. Zdrcený muž touží po odplatě, ale komu nebo čemu se má vlastně pomstít? S podivnou báchorkou k němu přichází pochybný lovec Crazy Briggs, který tvrdí, že nedaleko městečka žije klan, jehož členové se dokáží proměnit v hyeny a loví lidi nejen pro potravu ale hlavně pro zábavu. Brzy se skutečně přesvědčí o jejich existenci a od té chvíle netouží po ničem jiném než po pomstě…



Režie: Eric Weston

Rok výroby: 2011

Délka: 92 min

Země: USA

 

Hrají:

Costas Mandylor...(Gannon)

Meshach Taylor...(Crazy Briggs)

Christa Campbell...(Wilda)

Amanda Aardsma...(Valerie)

Christina Murphy...(Gina)

...a další



Lykantropie je věcným tématem mnoha filmařů a většina filmů se točí především okolo vlkodlaků. Existuje ale i řada filmů, ve kterých figurují nejrůznější zvířata – do kterých se dokáží transformovat lidé většinou i kvůli důsledkům nějakého vědeckého pokusu (Kočičí lidé, Moucha, leopardi, aligátoři, dokonce i žraloci, a spousta dalších) no a hyeny nezůstaly pozadu. Bohužel většina těchto kousků disponuje velmi mrzkým rozpočtem a podle toho to tak i dopadá. A tento film mnoho zajímavé podívané nenabídne.

 

Digitální hyeny vypadají hrozně, diváka (zvláště pak pány) zaujme snad jen proměna ženské alfa samice, která vždy těsně předtím odhodí svůj svršek a ukáže ženské přednosti. Jinak je to ale dost bída. Červené oči, uši trhající smích, trocha té krve – no žádné terno nečekejte. Když se k tomu přidají ještě podprůměrné herecké výkony a hromada stupidních a hlavně nudných dialogů, bylo vymalováno. Za celou dobu jsem narazil zhruba na dvě – tři zajímavé scény a to bylo sakra málo.

 

Aby se nějak vyplnil děj, máme tu přítomné dva gangy místní omladiny, která si tu a tam dá přes držku a pak záhadnou dámu, kterou hlavní hrdina zachrání před hyenami. Ačkoliv přišel doslova před pár hodinami o celou rodinu, hned se mu začnou zapalovat lýtka. Postava Valerie je tu však z jiného důvodu – což uvidíme hlavně ke konci filmu. Rád bych označil Costase Mandylora za hlavního tahouna filmu, ale i on podal celkem mizerný výkon. Takže vlastně celou pozornost na sebe strhla Christa Campbell ovšem svými ženskými zbraněmi, nikoliv výkonem.

 

Hyenas tak řadím k zástupu podprůměrných filmů, které klidně můžete minout bez povšimnutí. Mnoho kvalitní podívané nenabídne. Za scénu s ožralým řidičem (první obětí alfa samice) a závěrečný souboj o nadvládu nad smečkou dám o nějaké procento navíc. I tak to však již znovu vidět nepotřebuju.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat