0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 1. 2022

Sharks of the Corn (2021)

Tentokrát se budou v kukuřici prohánět místo děcek gumoví žraloci a sériový vrah…

Druid Hills v Kentucky je známé především svou velkou produkcí kukuřice. Kukuřičné lány jsou zde téměř všude, jenže teď se mezi nimi začne dít něco zlověstného. Ač je to k nevíře, vypadá to, že se mezi nimi prohánějí žraločí ploutve, každý kdo do kukuřice vkročí, je zabit. A aby toho nebylo málo, v okolí řádí i sériový vrah Teddy Bo Lucas, který navíc patří ke kultu uctívajícího žraloky a mocný kámen ze Stonehenge. Dokáže je vůbec někdo zastavit?



Režie: Tim Ritter

Rok výroby: 2021

Délka: 105 min

Země: USA

 

Hrají:

Shannon Stockin...(Scheider / Lorna / Shark Godess / Redneck)

Ford Windstar...(Jonathan Gottlieb)

Steve Guynn...(Teddy Bo Lucas)

Casey Miracle...(Benchley)

Rebecca Rinehart...(Susan)

...a další


Už jsem viděl za ty roky ledasco, ale tohle je pro mne jeden z absolutních vítězů coby nejhorší horor roku 2021, potažmo žraločí tématiky vůbec. Tim Ritter není vůbec neznámým režisérem, svůj první film natočil v roce mého narození, ale jeho kariéra začala velmi brzo opadat a poslední roky točí už jenom nízkorozpočtové braky nejhoršího kalibru. Viděl jsem už žraloky v písku, ve sněhu, v močálech, v tornádu, ve vesmíru, duchy, nejrůznější mutanty i křížence a tak mě nepřekvapila ani kukuřice.

 

Však již na samotném plakátu si utahují z Kinga a jeho Kukuřičných dětí. Tvůrci to chtěli pojmout jako hororovou komedii – parodii, ale vůbec se jim to nepovedlo. Je tu dokonce pár odkazů na legendární Čelisti namixované právě Kukuřičnými dětmi, ovšem zpracování bylo nejenom bídné, ale absolutně bez vtipu. No ti vidláci a vysloužilé štětky, co se tu producírovali před kamerou a hráli si na herce, se viditelně u natáčení bavili, ale diváci už moc ne a já vůbec. A to mám podobně ujeté filmy docela rád.

 

Gumoví žraloci, digitální ploutve, trocha umělé krve a magor s čelistí žraloka – tohle mělo být prosím co? Když k tomu přidám ještě ten tragický žraločí kult, co je slepý jak patrona, tajného agenta, gangstery a rádoby drsnou policistku, bylo vymalováno. Nulová atmosféra, žádné napětí, jen hromada nudných dialogů, nelogických nesmyslů, přehrávajících (ne)herců, já tady prostě nenašel jedinou věc, kterou bych mohl pochválit. Vždyť i ty herečky byly hnusné jak sviňa.

 

Sharks of the Corn tak řadím k vůbec nejhorším a nejamatérštějším filmům, které jsem kdy viděl. A vůbec se nerozpakuju tomu vlepit ODPAD. Nic jiného si totiž tahle žumpa ani nezaslouží.


Hodnocení:

0% 

Žádné komentáře:

Okomentovat