0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 3. 2012

Albino Farm (2009)

„Neměj strach před utrpením, které tě čeká!“
Čtveřice vysokoškoláků hledá podklad ke studiu na americkém jihu, kde navštěvuje kostely v zapadlých vesničkách. Všichni se však začínají poněkud nudit a tak když nechtěně zabloudí a píchnou pneumatiku, naskytne se jim šance zažít trochu vzrušení. Na malé benzínové pumpě se jim podaří získat novou pneumatiku a při zesměšňování slepého pumpaře se jim (naoko nechtěně) zmíní o jedné místní legendě. Nechce jim však vykládat žádné podrobnosti, ba naopak je varuje, aby se vyhnuli nedalekému městečku Shiloh, které ani není zaznačené na mapě. Jak už to tak bývá, studenti samozřejmě neberou jeho slova vážně a udělají pravý opak. Ve městě se však nesetkají s příliš vlídným přijetím místních obyvatel, kteří se chovají velmi zvláštně. Navíc jak se zdá, má každý z nich nějakou tělesnou vadu. Znechucení však překoná touha najít onu „legendární“ Albínskou farmu, která má ležet někde uprostřed nedalekých lesů. Nikdo z teenagerů však netuší, že farma není vůbec opuštěná, ale stala se úkrytem pro zdegenerované tvory lačných po čerstvé krvi…



Režie: Joe Anderson, Sean McEwen
Rok výroby: 2009
Délka: 86. min
Země: USA

Hrají:
Tammin Sursok …………….( Stacey)
Sunkrish Bala ………………( Sanjay)
Nick Richey ………………...(Brian)
Alicia Lagano ………………( Melody)
Chris Jericho………………..(Levi)
…a další



Pokud máte rádi hororové série Wrong Turn či Hory mají oči, tak tento snímek může být něco pro vás. Hned dopředu bych vás však chtěl varovat, že Albino Farm však jejich kvalit nedosahuje ani omyl. Především pak hlavně prvních dílů obou jmenovaných. Pojďme se nechat unášet příběhem s již mnohokrát viděnou zápletkou, která už asi nikoho nepřekvapí a troufám si říct, že ani nevyděsí. Najde se zde však několik slibných situací, které trošičku vylepšily celkový dojem z filmu. Pokud si však myslíte, že se žánrové klišé hixploitationu se tomuhle dílu vyhnulo obloukem, budete patrně zklamáni, protože je ho tu všude plno. Jak jinak bez toho by snad ani americké kousky nemohli fungovat.

Stupidní chování naší čtveřice teenagerů stojí za pousmání již po prvních minutách, protože jde o klasickou sbírku primitivů s velmi malým IQ ( to mají být vysokoškoláci?). Zapomenutá pneumatika se stala již tradicí podobných kousků stejně jako rádoby vtipné hlášky, kterým se snad nesmáli ani samotní herci. První setkání s místními však lehce napraví snímku jeho reputaci a nuda začne pomalu ustupovat do pozadí. Dopomoci k tomu měl i poněkud tvrdší hudební doprovod z dílny Scotta Rockenfielda, který v určitých chvílích skutečně navodil zajímavou atmosféru. V kombinaci s nepříliš přesvědčivou kamerou a trhanými záběry tak diváci sice místy ztráceli přehled co se děje na obrazovce, ale svůj účel to splnilo.

Pomalé poodhalovaní děsivého tajemství farmy i obyvatel nám nabídne chvílemi opravdu krvavou podívanou. Dementní postavy začnou dostávat pořádnou lekci a mord scény byly místy opravdu rozmanité. Zmutovaná nevěsta byla vážně kus pěkně hnusné ženské a její nadrženost uváděla do varu nejen její hybridní kamarády. Dokonce se zde dočkáme i několika gore efektů, které v klidu zařadím mezi ty průměrné. V těchto chvílích začala mít atmosféra konečně slušné tempo a já se dostával do varu. Samotné masky mutantů totiž nebyly vůbec špatné ba naopak. Je jen velká škoda, že někteří z nich nedostali více prostoru. Teď trochu odbočím, ale ty pobožné kecy mě místy pěkně srali a přestože se na konci dočkáme vysvětlení, tak si to mohli tvůrci odpustit.

Potěšila mě však účast wrestlera Chrise Jericha, který patří v WWE k mým nejoblíbenějším a to dlouhé bílé háro mu dokonce slušelo. Na babku z kostela však neměl nikdo. Ostatní herci na mě příliš velký dojem neudělali a Alicia Lagano kromě svého skonu dokázala zaujmout snad jen svým vyhrnutím trikotu. Její kolegové si vedli ještě hůř a do jednoho jsem jim přál tu nejbolestivější smrt. Pokud se budete někdy nudit, tak na to mrkněte, ale žádná velká sláva to není.  

Hodnocení:
Slabých 50%

Žádné komentáře:

Okomentovat