0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 3. 2012

Black Silence (1995)

Milionová životní pojistka je jistě dobrým důvodem někoho zabít. Ale otázkou zůstává, kdo se nakonec skutečně stane obětí…
Michelle neprožívá se svým mužem Frankem zrovna nejšťastnější manželství od chvíle, kdy zjistila jeho nevěru. V nejbližších dnech však bude muset čelit něčemu mnohem horšímu. Nejprve někdo zavraždí starého lékárníka, který pro Franka pracoval a následně zemře i její muž při tragické letecké nehodě. Zdrcená žena hledá útěchu u svých přátel, ale policie jí nedopřeje ani chvíli klidu. Jak se ukáže, pád letadla nebyla žádná nehoda a navíc Frank neletěl sám. Pro policii se stává Michelle hlavní podezřelou, protože manželova milionová životní pojistka mohla být pěkným motivem k jeho zbavení. Jenže brzy začnou vyplouvat na světlo další děsivá fakta, které rozvíří nový vír pochybností, zloby a smrti…



Český název: Černé ticho
Režie: W. Mel Martins
Rok výroby: 1995
Délka: 98. min
Země: USA

Hrají:
Susan Edge ……………….( Michelle Weston)
John Barrett ………………(Frank Weston)
Ward Estelle ……………..( Ross)
Miki Welling ……………..(Lena)
Bob Wells …………………( John Church)
…a další



Při tomto filmu jsem si připadal, jako bych sledoval nějakou detektivku koketující s červenou knihovnou – čili nějaký zfilmovaný dívčí románek s trošku drsnější zápletkou. Takové jenž vysílá stanice Hallmark (nyní Universal). Nevěrný manžel, flegmatická až naivní manželka, tvůrci se snaží divákům postupně odhalit, kdo se s kým vyspal, s kým by chtěl a kdo u koho nemá šanci. Do toho všeho se pro zpestření přimíchá tragická nehoda, záhadný vrah a „grandiózní“ finále. Ano na závěr se skutečně dočkáme jistého zlepšení a odněkud se zde „přiřítí“ i napětí, které trošku pozvedne jinak nudnou atmosféru. Škoda těch 49 Kč které jsem za to dal, když to vyšlo v trafice.

Proti krimi filmům a detektivkám nic nemám, pokud mají dobrou zápletku. Jenže zde jsem se jí rozhodně nedočkal ani omylem. Tvůrci se asi až moc zahleděli do Danielle Steelové, která dává většinou přednost lásce a citům před pořádným dějem (nic ve zlém) a tak i my se budeme povětšinu času nudit. Kromě první vraždy, následuje neskutečně nezáživných zhruba padesát minut, kdy si klidně můžete přečíst nějaký časopis, nebo si zalaškovat se svým partnerem, protože o nic zajímavého nepřijdete.

Při podobných snímcích bych očekával řadu emocí a to převážně u hlavní hrdinky, ale ta se chovala na můj vkus až příliš nepřirozeně. Navíc podobně jako její kolegové zbytečně v některých chvílích přehrávala. Kromě ní však stagnovala i atmosféra, která se rozeběhla až téměř na konci filmu. V tu chvíli se dočkáme i jisté dávky napětí, které se zřejmě probralo z kómatu poté, co zařval v úvodu ten stařík. Deset dobrých minut však nedokáže zachránit celý film.


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat