0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 3. 2012

Mega Python vs. Gatoroid (2011)

Obří krajty můžou zastavit jen obří aligátoři, ale kdo pak zastaví je? Asylum na nás vyrukovalo s další „peckou“, aneb horký favorit na nejhorší monster film roku 2011.
Fanatická ochránkyně hadů Nikki společně se svým týmem ukradne několik hadů-škrtičů z nedaleké výzkumné stanice a vypustí je do volné přírody v místní přírodní reservaci. Krajty se mimořádně rychle přizpůsobí a začnou likvidovat své jediné úhlavní nepřátelé-aligátory. Místní policie pod vedením vnadné Terry začne mít podezření, že úbytek aligátorů mají na svědomí nespokojení lovci, ale brzy se přesvědčí o identitě skutečných škůdců. Poté co jeden z agresivních hadů zabije jejího snoubence, rozhodne se Terry zachovat ekosystém a nakrmí zbývající aligátory steroidy. Tento krok však způsobí ještě mnohem větší katastrofu, než tomu bylo doposud. Nejen aligátoři, ale i hadi začnou růst do obřích rozměrů a společně začnou ničit vše, co se jim postaví do cesty. Jediný kdo může pomoci, je indiánský doktor Diego, ale není už příliš pozdě…?



Český název: Obří krajta vs. Aligátor
Režie: Mary Lambert
Rok výroby: 2011
Délka: 90. min
Země: USA

Hrají:
Tiffany ………………(Terry O'Hara)
Deborah Gibson ……...(Dr. Nikki Riley)
A Martinez …………..(Dr. Diego Ortiz)
Kathryn Joosten ……..(Angie)
Kevin M. Horton …….(RJ)
…a další


Netrvalo dlouho a společnost Asylum stvořilo další zmutovanou dvojici obřích predátorů. Po všech těch žralocích, octopusech a piraňách, tak přichází na řadu hadi a aligátoři. Už mnohokrát jsem psal, cože se myslím o filmech od této společnosti a proto, je zbytečné se opakovat. Ani sám nevím, proč se na jejich filmy pořád dívám, ale nemůžu si prostě pomoci. Na rozdíl od svých předchůdců se však tento kousek pokusil o něco, čemu jsem ani z hloubi duše nevěřil. Je až k neuvěření, že se zde skoro nevyskytovali opakované záběry…

Adept na nejhorší film roku 2011 se místy pokoušel fungovat jako scifi-komedie říznutá prvky hororu, ale na mě to moc nefungovalo. Je sice pravda, že některé scény (viz bitka na večírku-či následná přestřelka) ve mně vyvolaly jistý úšklebek ve tváři, ale jinak jsem jen marně po-koukával na odpočítávání časoměřiče. Už ani ta Debbie Gibson není tak přitažlivá jako za dob, kdy se fotila pro Playboy. Plastická chirurgie asi řádně zapracovala. 

Režisérka Lambertová si musela zřejmě na začátku pořádně šlehnout, než podepsala smlouvu k režírování, jinak si nedokážu představit její účast na něčem podobném. Je sice pravda, že už je dávno za zenitem, „ale co je moc, to je moc“. Asylum nezklamalo ani tentokrát a tak se i zde dočkáme scén, kdy had sežere vlak, nebo se zakousne do vzducholodě a pořádně se proletí. Jak jinak propagovat svou filmovou společnost…


Digitální efekty obou monster stojí opět za starou bačkoru, ale najde se i několik záběrů – jenž až tak hrozné nejsou (především pak u hadů). Aligátoři totiž patří mezi největší humus, co jsem v jejich kategorii viděl. Nechápu, proč si s tím alespoň trochu víc nepohráli. Nebýt té staré policajtky a kreténského zástupce, tak jsem se na to asi ani nedodíval.  Když už nic jiného tak (má major Maisner konkurenci ve skoku bez padáku).

Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat