0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 3. 2012

Night of the Hell Hamsters (2006)

Posedlí křečci útočí!

Julie a její přítel Karl si chtějí udělat příjemný večer, při kterém vytáhnou pověstnou tabulku Ouiju. Rozhodnou se vyvolávat duchy a hlavně mladík si z toho všeho dělá srandu. Jen čirou náhodou si vymyslí jméno, které uviděl na rozházených kostkách a vesele se pustí do vyvolávání. Jenže to co začalo jako žert, se rázem změní v krutou realitu. Nevědomky uvolní strašlivé temné síly, které posednou jejich domácí mazlíčky. Těmi jsou mírumilovní křečci, kteří si do té doby v poklidu rajtovali v kolotoči. V tu chvíli se však z nich stanou krvežíznivé monstra, které napadnou své lidské protějšky. V domě se tak během krátké chvíle rozpoutá zoufalý boj o přežití.


Režie: Paul Campion
Rok výroby: 2006
Délka: 16 min
Země: Velká Británie / Nový Zéland

Hrají:
Stephanie Ratcliff ... (Julie )
Paul O'Neill ... (Karl )
... a další

Paul Campion se povětšinu času živí vizuálními efekty a spolupracoval na mnoha známých filmech. Občas si však odskočí i k natočení šílených krátkometrážních snímků, které místy skutečně pobaví. Tentokrát má však tento short hodně slabý rozjezd, který místy až uspává. Prvních zhruba pět minut se vůbec nic neděje, ale to rozhodně není důvod aby jste to vypnuli. Připravili by jste se tak o docela bizardní podívanou, kterou si pro nás tenhle chlapík připravil.

Ve zvířecích či monster filmech jsme si už zvykli na ledascos, ale vraždící křečky jsem teda ještě neviděl. Pár jsem jich doma i choval, ale v životě mě ani nekousli natož aby dostali chuť na mé maso. Proto jsem z očekáváním čekal, jak bude jejich proměna vypadat. Zrovna vás však varuji, že tady neuvidíte žádné skvostné masky. Spíše jen jakousi bizardní snůšku (nebo spíše plyšovou) hračku, které svítí oči. I tak se však během krátké chvíle rozpoutá na obrazovce ‘‘šílené peklo‘‘ při kterém začne stříkat krev. No a nebude se jednat o žádnou kapičku, ale přímo gejzír při kterém zamrazí nejednoho mužského diváka. Ani ne snad proto, že by šlo o něj brutální záběry, ale spíše o místa které budou uhryznuty.

Hodnocení:
Ve své podstatě je tenhle krátkometrážní snímek pěkná blbost, ale ti jenž mají rádi podobné úsměvné kousky se určitě bavit budou. Tvůrcům šlo totiž diváky především pobavit a u mě se to rozhodně povedlo téměř na jedničku. Podobně ujeté snímky mám hodně rád. Škoda jen toho nudného začátku jinak bych dal určitě i větší hodnocení než lehce nadprůměrných 60%.

Žádné komentáře:

Okomentovat