0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 12. 2016

Vampire in Vegas (2009)

Upír Tony Todd nutně potřebuje sérum, které by mu pomohlo přežít na denním světle...

Prastarý upír Sylvian se snaží stát vlivným a hlavně mocným mužem v Nevadě. Zanedlouho budou volby na guvernéra a podle referencí by je mohl vyhrát. Ke své úplné spokojenosti však potřebuje jediné, nalézt sérum, které mu umožní pobývat na denním světle, aniž by ho nezničili sluneční paprsky. Tento úkol dostala na starosti doktorka VanHelm, která však prozatím nebyla úspěšná a hledá vhodného nositele potřebné krve. Právě v tuto dobu přijíždí do Las Vegas Jason, zapít s kamarády svou svobodu. Nemá ani tušení, že striptýzový bar kam právě zavítali, je ve skutečnosti upířím útočištěm a on se má stát tím vyvoleným. A už vůbec by jej nenapadlo, že by se za ním mohla vypravit jeho snoubenka Rachel, aby se ujistila, že nebude dělat neplechu...



Český název: Vampýr v Las Vegas
Režie: Jim Wynorski
Rok výroby: 2009
Délka: 82 min
Země: USA

Hrají:
Tony Todd...(Sylvian)
Edward Spivak...(Jason)
Sonya Joy Sims...(Rachel)
Delia Sheppard...(Dr. VanHelm)
GiGi Erneta...(detektiv O'Hara)
Ted Monte...(detektiv Stanton)
Joey Napoli...(Gilbert)
...a další


Poslední dobou to vypadá, že se budu muset vykašlat na to náhodné vybíraní filmů z disku, protože už začínám mít těch paskvilů dost. Při pohledu na režiséra mě doslova braly mrákoty, protože Jim Wynorski už dlouhá léta není zárukou kvality. Vlastně jsem nikdy nepochopil, co se s ním na přelomu 1995 - 1996 stalo. Do té doby se mu docela dařilo a jeho filmy měli pravidelně alespoň průměrnou úroveň. Od té doby ale zapadl do odpadní stoky a vězí v ní po krk až dodnes. Až na pár světlejších chvilek se na jeho kousky nedá ani pořádně dívat. Nevím, snad našel zalíbení v levných děvách (údajně hereček čtvrté cenové herecké skupiny) a jejich vylepšených předností.

Jako muž ho chápu, ale jako hororový fanda ho začínám mít už plné zuby. Silikony totiž nejsou všechno a já upřednostňuji především povedenou atmosféru a kvalitní příběh. Jenomže ničeho z toho jsem se tu nedočkal. Scénář byl zřejmě sepsán pod vlivem drog, při sledovaní nějakého upírského filmu a na druhý den se šlo točit. Jen pořád nechápu, jak se k tomu dostal Tonny Todd. Hrát v něčem podobném nemá opravdu zapotřebí. On byl však jeden z mála, kdo předvedl alespoň průměrný herecký výkon.

Jinak to totiž byla jedna velká bída, kterou bych se možná bál přirovnat i k ochotnickému představení. Choreografie některých bojových scén byla rovněž k smíchu. Kdo neuvidí, prostě neuvěří. Stejně jako zabíjení upírů. Kupodivu tu však bylo minimum digitálních efektů, protože zřejmě ani na ty neměli pořádné peníze. Všechno vyplýtvali na ty upíří křídla. Jediný důvod proč tomu nevlepím rovnou nulu je fakt, že jsem se u toho párkrát i zasmál. Vampýr v Las Vegas je tak naprostá ztráta času, na kterou by se snad měli podívat jen skalní fandové režiséra Wynorskiho. Nebýt Todda tak tomu dám jasný odpad.

Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat