0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 12. 2016

Killing greed (2007)

Český amatérský kousek, který mě vůbec neoslovil.  

Bláznivý vědec vytvoří nebezpečný plyn, který dokáže probudit mrtvé zpět k životu. O jeho výtvor se začne zajímat překupník, který na něm chce vydělat obrovskou sumu peněz. Není však jediný, kdo by chtěl plyn získat. Dřív než by se mu podařilo nebezpečnou látku prodat, jej zabije vládní agent. Jenomže plyn se dostane do rukou nepovolané osobě, která kufřík otevře a ten se dostane do ovzduší, což má neblahé důsledky. Mrtví začnou ožívat a hlavně zabíjet nebohé lidi…



Režie: Petr Vaněk
Rok výroby: 2007
Délka: 40 min
Země: Česká republika

Hrají:
David Vyoral
Pavel Mališka
Jiří Šrámek
Martin Šrámek
Jan Bořuta


K amatérské tvorbě bývám často skeptický, protože většina výtvorů která se objeví na internetu, nebo nedejbože na DVD za moc nestojí. Občas se sice mezi tou úrodou najdou i velice zajímavé kousky, ale to není případ Killing greed. Čeští amatéři mají často tu nevýhodu, že nemají k dispozici potřebnou částku a jejich rozpočet tudíž neoplývá nějak závratnou sumou. Tady si museli dle slov autor vystačit s cca 30 000 Kč. Což se samozřejmě neblaze projevilo.

Osobně to beru jen jako pokus o vtip, natočit český zombie krátkometrážní snímek. Chápu, že všichni hráli zadarmo a pro potěšení, ale těch čtyřicet minut bylo pro mě doslova utrpení. Už jen fakt, že jde zase o zombie tématiku, byl přímo ubíjející. To je ovšem jen můj problém, že zombie prostě nesnáším. Vy v tom možná naleznete zalíbení. Já však nenašel pochopení ani pro nepříliš kvalitní kameru a už vůbec ne pro (ne)herecký um většiny zúčastněných. Nicméně já sám jsem nikdy nic nenatočil – takže mám vůbec právo kritizovat?

Ale jo, když už se tohle někomu podařilo procpat na CSFD, tak proč ne. Jediné co bych mohl pochválit, jsou některé hlášky, které se zde objevily a tvůrčí smysl pro humor. K nepříliš povedeným maskám a gore scénám se už raději ani nebudu příliš vyjadřovat. Je mi však jasné, že i tady to musím přičíst na vrub nízkému rozpočtu. Jak je ovšem možné vidět na internetu, některé lidi tento kousek oslovil – já však mezi ně nepatřím. Takže těch pár procent dávám jen za odvahu a splněný sen natočit něco svého.

Hodnocení:
20%

Žádné komentáře:

Okomentovat