0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 12. 2016

Snakes on a Plane (2006)

 Jak se efektivně zbavit nepohodlného svědka? Stačí dát do letadla dostatečný počet jedovatých hadů a doufat, že na palubě nebude Samuel L. Jackson...

Když se Sean stane svědkem brutální popravy, ke které vydal pokyn boss místního podsvětí Eddie Kim, zdá se být jeho osud zpečetěn. Přestože se mu podařilo uprchnout, mafie si ho stejně našla, ale dřív než stačí zemřít i on, objeví se na scéně agent FBI Flynn. Ten potřebuje Seana jako koruního svědka, aby mohl konečně poslat Kima do vězení, kde by okamžitě dostal trest smrti. Pod policejní ochranou Sean přistoupí na návrh FBI. Společně s Flynnem nastoupí v utajení do běžného linkového letu do Los Angeles. Jenomže podsvětí má své lidi všude a nic se před nimi neutají. Kimovým lidem se podaří dostat do nákladového prostoru desítky smrtelně jedovatých hadů, kteří se během letu dostanou na svobodu a v letadle se rozpoutá hotové peklo. Bezbranní pasažéři i posádka musí čelit útokům hadům, kteří jsou mnohem agresivnější než tomu bývá obvykle. Flynn tak musí pomoci ochránit nejen Seana, ale i ostatní na palubě…



Český název: Hadi v letadle
Režie: David R. Ellis
Rok výroby: 2006
Délka: 106 min
Země: Německo / Kanada / USA

Hrají:
Samuel L. Jackson...(Neville Flynn)
Nathan Phillips...(Sean Jones)
Julianna Margulies...(Claire Miller)
Sunny Mabrey...(Tiffany)
Elsa Pataky...(Maria)
...a další


Tento akční kousek jsem už viděl několikrát a nikdy mě jeho sledování neomrzí. Jde sice o průměrné béčko se všemi neduhy a zápory v nichž figurují nebezpeční hadi, ale zas na druhou stranu je i dost zábavné. Do režisérského křesla usedl tvůrce Nezvratného osudu 2 a 4 David R. Ellis a popravdě si nevedl zas až tak špatně. Jeho výtvor se dokonce dočkal docela překvapivých ohlasů u diváků (a to dokonce i před premiérou filmu ho mnozí v tomto projektu podporovali, aniž by film vůbec viděli).

Digitální úpravy hadů sice v některých situacích za moc nestojí, ale alespoň s nimi byla sranda.
Přesto byl jejich ultra rychlý pohyb stejně nedůvěryhodný, jako výkony některých (ne)herců. Objevila se tu celá řada známějších tváří, ale tvůrci museli pracovat i s několika „nováčky“ a ti nepodali bohužel zrovna moc přesvědčivé výkony. Naštěstí Samuel L. Jackson (ten byl mimochodem dost dobrý), Elsa Pataky a Lin Shaye zachraňovali situaci, co to jen šlo.

Našlo se zde však několik humorných pasáží, které mě docela pobavily ( viz. scénky na WC). Právě tyto momenty často zachraňovaly svízelnou situaci, do které nás občas scénář dostal. V tom by se dalo najít děr jako v ementálu, ale tak nikdo není dokonalý. Tvůrci chtěli natočit svižní akční thriller, který trošku koketuje i s hororovým žánrem a to se jim povedlo. Takže ve finále docela spokojenost. Každopádně bez Samuela bych si Hady v letadle nedokázal představit. On je opravdu pán herec a dokáže se skvostně vypořádat i se slabší rolí.  

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat