0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

1. 12. 2016

Blood and Chocolate (2007)

Romantický vlkodlačí film pro náctileté. Další velká láska, minimum krve a hlavně účinné uspávadlo…

Když bylo Vivian devět let, vyvraždila skupina neznámých mužů celou její rodinu. Ona jediná přežila a podařilo se jí utéct z Ameriky až do rodné Bukurešti, kde žije zbytek jejího rodu. Nyní o deset let později prodává v obchodě s čokoládou a po nocích tráví společnost se svými blízkými. Je totiž jednou z vlkodlačí smečky a brzy se má stát jejich novou královnou. Vůdce Gabriel si jí totiž vyhlédl za svou novou ženu (kterou mimochodem střídá každých sedm let). Vivian se však se svým osudem nehodlá jen tak smířit, protože chce žít jako normální člověk (tedy v rámci možností) a navíc odmítá zabíjet lidi. Navíc se jednoho dne seznámí s charismatickým Aidenem a začne to mezi nimi jiskřit. To se však vůbec nelíbí nechvalné vlkodlačí pětici, ve které je i její bratranec Rafe a už vůbec ne samotnému Gabrielovi. Ten chce dívku i proti její vůli jen pro sebe a hodlá svého lidského soka odstranit jednou provždy. Tomu samozřejmě musí Vivian zabránit za každou cenu…



Český název: Krev jako čokoláda
Režie: Katja von Garnier
Rok výroby: 2007
Délka: 98 min
Země: USA / Německo / Rumunsko


Hrají:
Agnes Bruckner...(Vivian)
Hugh Dancy...(Aiden)
Olivier Martinez...(Gabriel)
Katja Riemann...(Astrid)
Bryan Dick...(Rafe)
...a další


Už ze samotného obsahu vám bude zřejmě jasné, že tady o klasický horor nezavadíte ani omylem. Jde o další příběh z „červené knihovny“ pro náctileté, který sice koketuje s hororovým žánrem, ale spíše v něm jde jen o velkou lovestory. Navíc režisérka von Garnier neměla absolutně žádné zkušenosti s hororovým žánrem a většinu své prozatím krátké kariéry se věnovala točení drama. Občas se však přece jenom mezi těmito kousky objeví nějaký, který přece jenom nedopadne tak špatně a tak jsem se tomu nakonec rozhodl dát přece jenom šanci. No bohužel jsem se překvapení nedočkal.

No a přiznám se, že už dlouho jsem se u podobného odpadního vlkodlačího filmu tolik nenasmál. Nejde ani tak o to, že by byla zápletka prošpikována humornými pasážemi, nebo nezapomenutelnými hláskami, ale kdo to prostě neuvidí, ten neuvěří. Romantická zápletka se občas prolínala s krvavým masakrem nebohých obětí ( ovšem samozřejmě bez krve) – to kvůli sníženému ratingu, aby se na to mohli v pohodě dívat i děcka, vlkodlaci skákali jak opice a jejich proměna ve „vlky“ (no spíš by se dalo říci psy Husky) byla naprosto trapná. No prostě se šetřilo, kde se dalo.

Ona většina speciálních efektů v tomhle snímku má hodně mizernou kvalitu a amatéřina z nich srší ze všech světových stran. Jediné co se mi fakt líbilo byla hlavní herečka. Když už byl celý film o hovnu, tak tam mohli dát alespoň víc erotiky, když už tu měli pěknou ženskou. Jenomže to by samozřejmě zase zvedlo přístupnost a to samozřejmě nešlo. Takže pánové ostrouhají, dívky vytáhnou kapesníčky a já si mohl v klidu oddychnout, že jsem to přežil bez psychické újmy. Blood and Chocolate tak v žádném případě nedoporučuji milovník solidních vlkodlačích filmů, ale pokud si chcete se svým partnerem (nebo i dětmi) pustit něco na nedělní odpoledne, může se pro vás tato volba stát tou správnou. Relaxovat i usnout se u toho dá úplně dokonale.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat