0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 9. 2022

Shark Bait (2022)

Chtěli si užít před návratem domů ještě trochu zábavy, místo toho si pro pětici přátel připravil velký bílý žralok zoufalý boj o holé přežití.

Pětice přátel tráví dovolenou na Maltě. Poslední večer před návratem domů si hodlají pořádně užít a tak alkohol teče proudem až do brzkého rána. V kocovině je nenapadne nic jiného, než ukrást dva vodní skútry a udělat si divokou projížďku na moři. Jenomže dojde ke srážce a přátelé zůstanou uvěznění daleko od pobřeží. Jeden skútr se potopí, druhý je nepojízdný a co víc, jeden z chlapců má otevřenou zlomeninu nohy. Pomoc je daleko a to nejhorší teprve přijde – no spíše připlave z hlubin. Dvě děvčata a trojici mladíků si totiž vyhlédl obrovský bílý žralok, přivábený čerstvou lidskou krví…



Režie: James Nunn

Rok výroby: 2022

Délka: 87 min

Země: Velká Británie

Alternativní název: Jetski

 

Hrají:

Holly Earl...(Nat)

Jack Trueman...(Tom)

Catherine Hannay...(Milly)

Malachi Pullar-Latchman...(Tyler)

Thomas Flynn...(Greg)

...a další


I letošní rok se samozřejmě neobešel bez filmů se žraločí tématikou, bohužel pro diváka, ve většině případů jde o céčkové podprůměrné záležitosti, z nichž většina nestojí za jejich pozornost. Shark Bait (nebo chcete-li Jetski jak zní jeho druhý název) patří k těm, které se alespoň přiblížili k průměrným vodám. Není to sice žádný zázrak, ale s přivřením oka, se na to dá dodívat až do samotného konce. Pár slibných scén tu k vidění je, atmosféra taky není vyloženě špatná a především žraločí útoky jsou asi tím nejlepším, co je tu k vidění. Nebudu-li počítat dvě děvčata v bikinách.

 

A právě samotné útoky žraloka, jsou celkem dobře provedené a hlavně krvavé. Než se k nim však dostaneme, musíme přežít první poněkud nudnější půlhodinu. Ta je věnována především naší pětici přátel, která paří na pláži, chlastá alkohol a sníží se i ke krádeži skútrů. Chtěli si ještě naposledy užít trochu zábavy, ovšem místo toho budou bojovat o holé životy. Řeknete si „klišé“ to už tady tolikrát bylo a je tomu skutečně tak. Scénář nám nenabídne příliš nového, co bychom neviděli už jinde. Na řadu přijde i několik stupidních rozhodnutí, milostný trojúhelník, srdceryvný leč poněkud stupidní závěr – no prostě již zažitá klasika.

 

Ač mi postavy nějak zvlášť nepřirostly k srdci, herci se s tím popasovali celkem slušně. Vesměs podali jakžtakž snesitelné výkony, hlavní herečka byla pěkná, lokace kde se natáčelo jakbysmet a celková stopáž nebyla nikterak přemrštěná. K průměrnému ohodnocení mi už chyběl jen lepší závěr a finální souboj se žralokem. I tak si ale troufám říci, že tento film není určitě ztrátou času.

 

Kdyby si s tím tvůrci ještě více pohráli, mohl to být docela povedený filmeček. Takhle zůstal Shark Bait těsně před branami průměru.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat