0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 9. 2022

Open Door, The (2008)

Pirátská stanice vám nabídne splnění vašich přání, ovšem jak jinak: poněkud odlišnějším a bolestivějším způsobem než byste chtěli…

Za každého úplňku zastaví na kopci za městem bílá dodávka, ukrývající nejen děsivé tajemství ale zároveň i pirátskou rozhlasovou stanici. Na frekvenci 99.9 nabízí svou službu – pořad „Otevřené dveře“, kde vám po zavolání prorok a věštkyně nabídnou, že vám jako mávnutím proutku splní vaše přání. Tuto noc se nechá zlákat mladá studentka Angelica, která má domácí vězení, místo aby byla na párty s přáteli a Bradem – klukem do kterého je zamilovaná. Když jí její nejlepší kamarádka Staci pošle inkriminující fotky její lásky se školní běhnou, Angelica se rozhodne pro zoufalý krok. Zavolá do „Otevřených dveří“ a v návalu vzteku vyřkne svá přání. Ty se začnou záhy plnit, ovšem poněkud odlišným způsobem, než si děvče myslelo. Mnohem bolestnějším a krutějším! Její rodina i přátelé se ocitají ve smrtelném nebezpečí, které nelze až do úsvitu zastavit…



Český název: Na vlnách hrůzy

Režie: Doc Duhame

Rok výroby: 2008

Délka: 94 min

Země: USA

 

Hrají:

Catherine Munden...(Angelica Watson)

Mike Dunay...(Brad)

Sarah Christine Smith...(Staci)

Ryan Doom...(Owen)

Daniel Booko...(Spike)

...a další


Na originální zápletku zde můžeme zapomenout rovnou, to mi došlo během chvíle. To jsem však ještě netušil, co si pro nás tvůrci tohoto filmu připravili za bídnou podívanou. Po úvodním masakru (mimo záběr kamer) jsme nuceni sledovat téměř 40. minut jakousi variaci ala epizoda z romantické telenovely. Znuděně jsem sledoval tu bandičku nesympatických borečků (rádoby sportovců) a dvojici kamarádek z nich jedna je bohatá běhna a druhá nesmělá panna, co má doma od přísných rodičů zaracha. Dámy a pánové jo to tedy bylo terno, že jsem několikrát přemýšlel, jestli to raději nevypnu a nepůjdu na pivko.

 

Filmů na podobné téma jsem viděl už tolik, že to ani nedokážu spočítat, ale na tenhle asi dlouho nezapomenu. Skoro po hodině dojde k vyřčení přání v návalu vzteku a zbytek času tedy nastane rádoby krvavá vybíjená rozmazlené a nadržené omladiny. Mnohdy mimo záběr kamery, jen s nepatrnými náznaky brutality a krve. Oranžový filtr ala temné síly, které se zmocní každého, na koho se vztahovalo přání. Buď přinutí danou osobu zabít tu druhou ve svém dosahu, nebo sám sebe.

 

Když se začal ztenčovat počet živých postav, špetku se zlepšila i do té doby nudná atmosféra, ale jen o minimum. Já se vlastně ani nedivím, že tenhle film dost často dávají na našich televizních stanicích a proč jsem se mu až do teď vyhýbal. Za celou dobu se mi líbila snad jen pasáž v garáži a s ohněm, no a pak představitelka hlavní hrdinky. Ta na rozdíl od těch dvou barbín vypadala alespoň přirozeně. I to je však žalostně málo.

 

Na vlnách hrůzy je podprůměrná záležitost, která nenabídne téměř žádnou kvalitní podívanou. Navíc si myslím, že to spousta lidí nedokouká ani do konce, protože během první hodiny se skoro nic zajímavého neděje a tak to raději vypnou. Minimum slušné atmosféry, krve, brutality – za to hromada nudy.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat