0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

8. 9. 2022

No Telling (1991)

Zvrácené experimenty na zvířatech ve jménu vědy, jsou pro něj důležitější, než vlastní rodina.

Mladý manželský pár se stěhuje na venkov. Ona je malířka, on mladý nadějný chirurg a experimentální elektro-biolog. Zatímco Lillian doufá, že změna prostředí jim pomůže ke zplození dítěte, Geoffrey touží hlavně získat uznání svých kolegů i veřejnosti a konečně udělat průlom ve svých tajných pokusech. Při honbě za svým snem je ochoten překročit veškeré hranice, jak etické tak i ty morální a zvířata pod jeho rukami neskutečně trpí. Problém nastává ve chvíli, kdy se jeho žena začne zajímat o jeho práci a navíc se seznámí s místním aktivistou a ochráncem zvířat i přírody Alexem. Oba pomalu začnou odkrývat děsivou pravdu o tom, co se skrývá za zamknutými dveřmi manželovy laboratoře…



Režie: Larry Fessenden

Rok výroby: 1991

Délka: 93 min

Země: USA

 

Hrají:

Miriam Healy-Louie...(Lillian Gaines)

Stephen Ramsey...(Geoffrey Gaines)

David Van Tieghem...(Alex Vine)

Richard Topol...(Philip Brown)

Susan Doukas...(Martha Boyd)

...a další


Dnes jsem si vzal na mušku další z nepříliš známých filmů, který měl diváky šokovat spíše svým morálním poselstvím, nežli samotným obsahem (i když samozřejmě i tím). Larry Fessenden známý herec, producent a režisér se nikdy netajil tím, že sympatizuje s ochranou zvířat potažmo planety a nesouhlasí s některými politickými a vědeckými praktikami. V tomto filmu, který je označený jako horor, se divák nedočká žádného násilí páchaného na lidech, ale především pojednává o zvrácených experimentech na zvířatech. Pozornosti hlavního hrdiny neuniknou laboratorní myši, králíci, krávy, telata, psi ani mývalové.

 

Hlavní dějová linka okolo mladého manželského páru zas až tak atraktivní není. Zatímco žena by ráda měla dítě, on raději věnuje svou pozornost svým experimentům. Proto není divu, že když se na scéně objeví atraktivní Alex, začne to mezi ním a hlavní hrdinkou jiskřit. Zvláště když ona zjevně dává přednost chození bez podprsenky. Což ocení zvláště mužská část diváků. Rovnou ale zapomeňte na nějakou erotiku. Atmosféra sama o sobě taky není nějak zvlášť zajímavá a zlepší se až v samotném závěru. V něm máme konečně šanci vidět, zvrácený výsledek a tady to asi nebude nic pro slabší žaludky.

 

No Telling tak určitě není podívaná pro každého. Kdo očekává čistokrevný horor, bude nejspíš zklamán. Jeho kvality ocení spíše specifická část publika a ochránci zvířat by se na to neměli dívat raději vůbec. Já byl ale svým způsobem docela spokojený, jen kvalita kamery a obrazu mohla být mnohem lepší.


Hodnocení:

50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat