0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 9. 2022

Ward, The (2010)

John Carpenter zavře Amber Heard do psychiatrického ústavu a to se začnou dít věci. Že by i Johnny Depp nevěřícně čučel, jako diváci u tohoto filmu.


Mladá dívka Kristen je policií převezena do psychiatrického ústavu, poté co ta jí našla u hořícího domu. Nedokázala si vzpomenout, proč dům zapálila, ani jak se tam dostala. Ujme se jí doktor Stringer, který provádí zvláštní experimentální léčbu, jenž by jí měla vrátit zpět paměť a zároveň i pomoci po psychické stránce. Kristen však netouží po ničem jiném, než z tohoto místa utéct. Nejen že si zpočátku moc nerozumí s ostatními děvčaty, které se zde rovněž léčí, ale trápí jí podivné noční můry a vidiny, které si nedokáže vysvětlit. Odpovědi musí hledat v minulosti tohoto místa, protože jak se zdá, za dveřmi ústavu se děje něco podivného. Pacientky se zde záhadně ztrácejí, personál nechce o ničem mluvit, vypadá to, že za vším stojí duch zmizelé dívky, jenomže co když je skutečná pravda mnohem děsivější…



Režie: John Carpenter

Rok výroby: 2010

Délka: 89 min

Země: USA

 

Hrají:

Amber Heard...(Kristen)

Laura-Leigh...(Zoey)

Danielle Panabaker...(Sarah)

Mamie Gummer...(Emily)

Lyndsy Fonseca...(Iris)

Jared Harris...(Dr. Gerald Stringer)

Mika Boorem...(Alice)

...a další


Prozatím poslední film, ve kterém do režisérského křesla usedl sám John Carpenter. Ten má na svém kontě řadu velmi úspěšných filmů (Halloween, Věc, atd.), bohužel tento kousek moc vřele přijat kritiky ani diváky nebyl a zařadil se tak mezi jeho slabší kousky. Byl rovněž i ztrátový, co se peněz týče a tak se zřejmě Carpenter začal raději věnovat zase převážně skládání hudby a psaní scénářů. Což je docela škoda, protože si myslím, že má pořád co nabídnout i coby režisér.

 

Hlavní problém byl v tom, že mu bylo nejvíce vytýkána nedostačující originalita samotné zápletky (což ti co znají filmy jako Shutter Island, Identity nebo Madhouse – nejspíš potvrdí). Dále pak i to, že se tady držel až moc při zemi. Opravdu povedených lekacích/násilných scén je tu taky docela málo, to však neznamená, že by zde byla absence slušné atmosféry. Na tu si Carpenter vždycky potrpěl, stejně tak na kvalitním hudebním doprovodu.

 

Docela dlouho dokázal udržet diváka v napětí, jakýmže směrem se bude příběh rozvíjet dále. Po psychologické stránce to bylo zajímavé, sem tam se naskytla i příležitost pro nějakou tu tuctovou lekačku, nebo vraždu, ale problém byl v tom, že kromě samotného finále to prostě nemělo ty správné grády. Sem tam haprovala i logika, kterou se nám pak snažil ve finálním zvratu a rozzuzlení vysvětlit.

 

Dalším otazníkem bylo samotné herecké obsazení, nebo spíše postavy. Některé herečky byly docela pěkné, Amber Heard byla v mých očích vždycky spíše jen atraktivní holka, co se nebála nahoty před kamerou, než abych v ní viděl solidní herečku. Ale tady si nevedla zas až tak špatně. Ono celkově to ani moc nebylo o tom, že by zde herečky a herci předvedli špatné výkony, jako spíš to, že některé postavy byly nevýrazné, slabé a jejich přítomnost v ústavu postrádala logiku (na první pohled).

 

The Ward tak bohužel musím zařadit mezi hodně průměrné filmy. Nic extra oslnivého jsem na tomto kousku nenašel, prostě šedý a neškodný průměr nic víc. 


Hodnocení:

50%

Žádné komentáře:

Okomentovat