0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

17. 9. 2022

Jakob's Wife (2021)

Když se vám začne žena doslova měnit před očima, nemusí to nutně znamenat, že už je v přechodu, nebo jí chytla druhá míza…

Anne žije v malém městečku se svým manželem reverendem Jakobem. Posledních 30 let se snažila býti vzornou ženou a hospodyňkou, ale přesto nikdy nezapomněla na své sny a touhu po dobrodružství, které coby mladá měla. Nyní se po letech vrací pracovně do města její bývalá láska a první myšlenky na nevěru jsou na spadnutí. Dřív než se tak stane, se však Anne střetává z tajemnou bytostí (Mistrem). Od té chvíle započne její proměna a touha po čerstvé krvi je stále větší a větší. Jakob si brzy všimne změn v chování své ženy a navíc v okolí začnou záhadně mizet nebozí obyvatelé. Reverend nyní stojí před nejtěžší zkouškou své víry. Dokáže zachránit svou ženu, než se z ní stane již navždy upírka? Otázkou však zůstává, zdali ona sama touží po spáse!



Režie: Travis Stevens

Rok výroby: 2021

Délka: 98 min

Země: USA

 

Hrají:

Larry Fessenden...(Jakob Fedder)

Barbara Crampton...(Anne Fedder)

Bonnie Aarons...(The Master)

Jay DeVon Johnson...(šerif Mike Hess)

Sarah Lind...(Carol Fedder)

Mark Kelly...(Bob Fedder)

...a další


Jsem už zvyklý a viděl jsem ledasco, ale tenhle film ve mně zanechal hodně rozporuplné pocity. Šel jsem do něj hlavně díky hereckému obsazení, protože jak Larry Fessenden tak Barbara Crampton patřili (patří) mezi moje oblíbence. Zápletka samotná ovšem v mých očích příliš dobrá nebyla. Bohužel. Zajímavá – to určitě, nikoliv však něco, co by ve mně zanechalo bůhvíjak skvělý pocit. Upířiny celkově mám docela rád (hlavně tedy ty staršího data), tady šlo o dost netradiční podání, jen nevím, jestli to bylo dobře.  

 

Z hororového hlediska se mi to totiž zas až tak moc nelíbilo. Bylo tu pár povedených gore scén, ale ta tryskající krev to už bylo místy až moc. To by si upír asi moc necucl, leda že by rád lízal z podlahy, jak se ostatně dělo i tady. Scénky s krysami určitě zajímavé, ale mohli je zapojit mnohem více. Navíc ta omáčka okolo těžce připomínala spíše nějaké drama postarších manželů a jejich hledání cesty k sobě samým. A to už tak atraktivní z mého pohledu nebylo. Když k tomu připočítám i nepříliš zdařilou masku samotného „Mistra“ bylo téměř vymalováno. Mnohem lepší bylo, když nám nebyl ukázán v celé své kráse, ale spíše byla vidět jen jeho temná silueta a pařáty.

 

Larry Fessenden tu vypadal jak vysloužilý pedofil spíš než kněz a Barbara Crampton (kdysi múza mého mládí zvláště ve svých starších kouscích) už taky vypadala poněkud strhaně. No jejich cca šestisekundový sex ostatně mluvil za vše. Čumím, že se nechala překecat, aby se svlékla i tady. Za oba však mluví jejich herecké výkony (především) a ty byli docela slušné. Což je taky důvod, proč tomu nakonec udělím alespoň průměrné ohodnocení.


Hodnocení:

50%

Žádné komentáře:

Okomentovat