0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 9. 2022

Shut In (2016)

Kdo by nechtěl mít za matku Naomi Watts a pro její přízeň by udělal cokoliv…

Dětská psycholožka Mary žije ve svém odlehlém a izolovaném domě společně se svým dospívajícím synem Stephenem, který zůstal po autonehodě, při níž zemřel jeho otec ve vegetativním stavu upoutaný na lůžku. Již řadu měsíců se o něj musí starat ve dne v noci a to se značně podepsalo na jejím psychickém stavu. Novou krev do života jí vliv malý němý chlapec Tomy, který se po smrti své matky uzavřel do sebe. Jednoho večera se její pacient objeví znenadání u ní doma a ona se rozhodne, že by zde mohl zůstat. Jenomže zanedlouho Tomy najednou zmizí a Mary od té chvíle začne slýchávat v domě podivné zvuky a začne mít vidiny. Kam mohl chlapec zmizet? Umrzl snad v mrazivé krajině? Nebo je za vším něco mnohem zlověstnějšího?


Český název: V pasti

Režie: Farren Blackburn

Rok výroby: 2016

Délka: 91 min

Země: Francie / Kanada / USA

Alternativní název: Oppression

 

Hrají:

Naomi Watts...(Mary)

Charlie Heaton...(Stephen)

Jacob Tremblay...(Tom)

Oliver Platt...(Dr. Wilson)

David Cubitt...(Doug)

...a další


Docela dlouho se mi tenhle kousek válel doma, ale tak nějak nebyla chuť si jej pustit. Přece jenom jsem na něj neslyšel zrovna moc slov chvály. Dnes však uzrál čas, páč se mi zachtělo pustit si něco nenáročného a tak se toto Francouzko-kanadské drama/thriller s hororovou příchutí dostalo do mého hledáčku. Když pro nic jiného, tak kvůli Naomi Watts. Já mám tuhle ženskou pořád ještě docela rád a svého času patřila (no vlastně pořád patří) mezi TOP 10 mých nejoblíbenějších hereček.

 

Byl jsem varován, že je to dost podobné tuctovým televizním thrillerům, které můžete shlédnout kromě Novy či Primy i na youtube, ale to mi bylo v tu chvíli celkem fuk. První polovina filmu měla vážně nezáživné tempo, ale potom přišlo mírné zlepšení. Zvláště pak v poslední cca dvacetiminutovce. Konečně se na scéně objevila zajímavá atmosféra, Naomi se nechala zase ukecat, ať se svlíkne a dokonce se objeví i nějaká ta krev a násilí. No slintat blahem asi nikdo moc nebude, ale díky i za to málo. Psychologická stránka filmu tu totiž dostávala dost na frak, odfláknuté to bylo až hanba, chtělo to více rozvinout – tahle jim ten zvrat a synovy pohnutky moc lidí nežralo.

 

Farren Blackburn se ovšem držel moc při zemi. On je spíš na ty seriály než filmy a do hororového žánru by už raději lozit neměl. Nebýt toho, že obsadil známé ksichty, asi by po jeho filmu brzy neštěkl ani pes. Naomi Watts i Oliver Platt se snažili co jim scénář a jejich postavy dovolili, ale jinak to byla taková jalová podívaná. Žádné stupňování napětí se nekonalo a nebýt toho závěru a zvracecí scény na WC, asi bych si za pár dní ani nevzpomněl, o čemže to vlastně bylo. Podprůměrná záležitost.


Hodnocení:

40% 


Žádné komentáře:

Okomentovat