0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

22. 11. 2020

Sam's Lake (2006)

Psychopatické sklony můžou být dědičné…

Rok po smrti svého otce se Sam rozhodne vzít několik kamarádů do staré chaty u jezera, kde v dětství trávila tolik času. Partičce se odlehlé místo i jezero, které otec pojmenoval právě po Sam líbí a hodlají si užít několik dní plných zábavy. Dokonce se k nim připojí i Jesse - mladík, který pracuje na nedaleké benzínové pumpě a se Sam se zná od narození. Aby zábava nevázla, oba vypráví ostatním místní děsivý příběh z minulosti, o mladém psychopatovi, který vyvraždil celou svou rodinu, následně uprchl to zdejších lesů a už ho nikdy nikdo neviděl. Dokonce je zavedou i do ruin domu, ve kterém měl žít. A právě zde naleznou starý zaprášený deník, který v sobě ukrývá další děsivé tajemství. Od té chvíle jsou jejich životy v ohrožení, protože legenda opět ožívá a touží po dalších obětech…



Režie: Andrew C. Erin

Rok výroby: 2006

Délka: 92 min

Země: Jižní Korea / USA / Kanada

 

Hrají:

Fay Masterson...(Sam)

Sandrine Holt...(Kate)

William Gregory Lee...(Jesse)

Stephen Bishop...(Franklin)

Salvatore Antonio...(Dominik)

Megan Fahlenbock...(Melanie)

...a další


Docela by mně zajímalo, kde se k tomuto filmu přichomýtla Jižní Korea. Je zde totiž jasně zřetelný rukopis hlavně americko-kanadské spolupráce. To jen tak na úvod. Tento tuctový slasher navíc nenabízí žádnou originální myšlenku ani dech beroucí momenty, takže aby vaše očekávání nebylo zbytečně velké. Jediné co stojí za zvýšenou pozornost je výběr lokace. Kanadská příroda je nádherná, to musím uznat a já si ji užíval plnými doušky. Horší už to bylo s příběhem a potažmo i hereckým obsazením.

 

Co se herců týče, tak tady asi nejvíce vyčnívala Sandrine Holt, která společně s Fay Masterson jasně převyšovaly ostatní. Slabinou však byl především samotný příběh. Sice se tu tvůrci snažili přijít s jakousi variací na městskou legendu (a story a mladém psychopatovi zas až tak hrozná nebyla), no horší bylo to, že uběhlo téměř padesát minut, než se začalo něco dít. Následovalo několik vražd v rychlém sledu za sebou, bohužel však ve většině případů mimo záběr kamer. Asi největší prostor dostaly nudné lesní naháněčky, které postrádaly napětí i potřebnou atmosféru – prostě postavy běhaly od stromu ke stromu – tu na jednu stranu, tu hned na druhou a tak pořád dokola). Pomalu ale jistě jsem začínal zívat nudou. Poslední půlhodina sebou přinesla alespoň mírné oživení a špetku hororové atmosféry (na kterou jsem čekal celou dobu). Plus jeden zásadní zvrat v ději (po předčtení deníků a rodinná story).

 

Sam's Lake si ale vaši zvýšenou pozornost nezaslouží. Jde jen o další tuctový slasher, který toho nemá příliš co nabídnout. A takových existuje už celá řada. Tudíž zde není na místě ani průměrné ohodnocení. 


Hodnocení:

40%

Žádné komentáře:

Okomentovat