0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 12. 2020

Even Lambs Have Teeth (2015)

Dvě atraktivní děvčata si jistě představovala poněkud jinou brigádu na vidlákově, plném nadržených individuí…


Dvě mladé studentky Katie a Sloane se rozhodnou přivydělat si trochu peněz, aby konečně mohly vyrazit na pořádné nákupy. Chtějí si sehnat brigádu na venkovské ekofarmě a tak se nechají na smluvené místo odvést strýcem jedné z nich. Zde se seznamují s dvojicí mladíků, kteří jim nabídnou odvoz na farmu. Atraktivní děvčata jsou však záhy omámeny drogami, odvezeny do lesa, připoutány řetězy a nabízeny za peníze nadrženým zákazníkům. Potupně snášejí opakované ponižování a znásilňovaní, ovšem jen do chvíle, kdy se jim naskytne šance k úniku a následné pomstě!


Režie: Terry Miles

Rok výroby: 2015

Délka: 79 min

Země: Kanada / Francie

 

Hrají:

Tiera Skovbye...(Katie)

Kirsten Zien...(Sloane)

Michael Karl Richards...(Jason)

Jameson Parker...(Lucas)

Craig March...(Šerif Andrews)

...a další


Po kratší pauze jsem dostal opět chuť pustit si nějaký ten hororový kousek a zlepšit si náladu, které se mi poslední dobou moc nedostává. Rape and revenge je jeden z mála subžánrů, který mě dokáže málokdy vyloženě zklamat a tento nepříliš známý kousek vypadal jakžtakž slibně. Hlavně tedy hlavní ženské duo vypadalo docela atraktivně. No co se týká celkové kvality, to už bylo o něco horší, nicméně bych tento kousek určitě nezatracoval.

 

Jeho největší slabinou je nepříliš záživný scénář a hlavně hodně slaboučký „rape“. Ačkoliv tu máme dvě mladé polonahé holky, většina důležitého se odehraje za přivřenými dveřmi přepravních kontejnerů, nějaké to pálení cigaretou a facka moc velké terno nepředstavovali a moc to nezachránili ani příchody různých individuí, které se přišli ukojit. Atmosféra tak nějak stagnovala, naštěstí však přišla na řadu konečně pomsta a ta už byla docela slušně krvavá a pestrá.

 

Holky v nátělníkách a kalhotkách rázem zapomněly na své šrámy na duši a po sehnání potřebných věcí v obchodě pro kutily rozjely vlastní show. Nikdo neujde svému trestu, no a že to přítomné pány (a jednu dámu) nepěkně bolelo. Každý dostal po zásluze, co mu patřilo a divák se rozhodně nudit nebude. Navíc to bylo líznuté i komickou vložkou a několika bizarními situacemi, takže bych snad dokázal mávnout rukou nad tím množstvím nedostatků, které tento film zpočátku měl.

 

Jenže tak úplně to nejde. Rape and revenge patří mezi moje hodně oblíbené témata a viděl jsem celou řadu lepších, surovějších a špinavějších filmů. Jako holky byly pěkné, tenisáky s hřebíky příjemné zpestření a v některých situacích jsem se i docela zasmál (zúčtování s farářem), ale celkovou kvalitou to pořád mělo blíže spíše k podprůměrné podívané.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat