0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

17. 11. 2020

Russian Bride, The (2019)

Kterak ruská matka a dcera hledaly štěstí u bohatého amerického dědka. To by jím ovšem nesměl být Corbin Bernsen…

Pohledná Ruska Nina se seznámí na internetové seznamce se starším movitým Karlem, který jí i její dceři Dashe nabídne nový život Americe. Chudé poměry i agresivní bývalý přítel a otec její dcery jsou hlavními faktory, proč chce Nina opustit Rusko a hledat štěstí v cizině a tak kývne na nabídku k sňatku. Honosné sídlo na samotě a služebnictvo vypadají na první pohled jako život v pohádce. Jenže po svatbě se všechno začne měnit a Nina vycítí první varovné signály, že s tímto místem i samotným Karlem není všechno v pořádku. Pomalu ale jistě začne odkrývat děsivé tajemství, které se pro ni i její dceru stanou děsivou noční můrou…



Režie: Michael S. Ojeda

Rok výroby: 2019

Délka: 101 min

Země: USA

 

Hrají:

Oksana Orlan...(Nina)

Kristina Pimenova...(Dasha)

Corbin Bernsen...(Karl Frederick)

Lisa Goodman...(Maria)

Michael Robert Brandon...(Hagen)

...a další


Všechno zpočátku vypadalo jako nějaká kouzelná romance, kterou nás krmí v každém druhém filmu či telenovele. Chudá žena (tady i s dítětem) si vezme bohatého pracháče a doufá ve šťastný a pohodový život jako v pohádce. Ne, určitě to není zlatokopka, jen vyměnila nuzný byt v paneláku za honosné sídlo a kriminálníka za starého dědulu, který zbožňuje orální sex. Seznamka je plná fejků, nicméně děvčata z východu jsou velkým lákadlem a hlavně jsou docela pěkné. No prostě romantika jak blázen, ovšem jen do doby, kdy se růžový opar rozplyne a napovrch začne vyplouvat děsivá skutečnost.

 

Corbin Bernsen rád hraje nejrůznější psychopaty a i tady mu role byla napsána pěkně na míru. To však nepočítal, že se z vděčné a ustarané matky, stane vražedný stroj, pokud ji zaženete do kouta a ona si šňupne trochu toho kokainu. Jo tenhle bílý prášek tu hraje rovněž podstatnou roli. Na temnou a drsnější stránku tohoto příběhu si však musí divák počkat téměř až do samotného konce. Potom se ovšem romance jako mávnutím kouzelného proutku promění v docela krvavou a brutální podívanou, která jistě potěší nejednoho fandu hororových filmů. Že to bylo až moc přehnané? No a co, hlavně že krev stříkala na všechny strany, vydloubávaly se oči, ustřelovali prsty, rozbíjely hlavy. Rázem se zlepšila i samotná atmosféra a nebýt té zbytečné „duchařské vložky“, byl bych snad i nadmíru spokojený.

 

The Russian Bride je filmem dvou tváří. Ani jedna není vyloženě špatná, ale hororový fanda první polovinu filmu nejspíš dost prozívá, aby byl následně odměněn vcelku akční a i dost krvavou závěrečnou půlhodinou. Navíc potěšili i herecké výkony ústředního tria Corbin Bernsen, Kristina Pimenova, Oksana Orlan.


Hodnocení:

50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat