0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

8. 11. 2020

Deep Blue Sea 3 (2020)

Máme tu další pokračování Útoku z hlubin a opět nedosahuje ani z poloviny kvalit originálu…

Doktorka Emma a její vědecký tým pracují na malém umělém ostrůvku (bývalé rybářské vesničce) Little Happy nedaleko Mosambického průlivu na výzkumu a ochraně bílých žraloků a ostatní podmořské fauně a flóře. Jednoho dne k nim připluje loď Thasos pod vedením Emmina bývalého přítele Richarda a jeho zástupce Lucase, kteří je požádají o pomoc. Hledají ve zdejších vodách tři agresivní žraloky býčí (bělavé), kteří mají mít na svědomí několik lidských životů. Emma jim i přes neochotu ostatních nabídne pomoc i své vybavení, místo vděku se však dočká jen řady lží a podrazů. Záhy totiž vyjde najevo hrůzná pravda – žraloci jsou potomky alfa samice Belly, geneticky upravení, neskutečně chytří a vysoce agresivní predátoři, pro které se skupina vědců i samotných lovců stává lákavým zpestřením jejich jídelníčku…



Režie: John Pogue

Rok výroby: 2020

Délka: 99 min

Země: USA

 

Hrají:

Tania Raymonde...(Emma Collins)

Emerson Brooks...(Eugene Shaw)

Nathaniel Buzolic...(Richard Lowell)

Bren Foster...(Lucas)

Reina Aoi...(Miya)

...a další


Původní Útok z hlubin řadím mezi svých TOP 5 nejlepších filmů se žraločí tematikou, které jsem dosud viděl, přestože si o něm myslím, že je jen lepším průměrem. Dvojka byla dle mého naprosto zbytečným pokračováním a tenhle díl je sice o malý fous lepší, ale i bez něj bych se klidně obešel. Takže je vám asi jasné, že já určitě nebudu patřit mezi fanoušky tohoto filmu. Není to sice vyložená žraločí kravina, ale poslední dobou mě už unavují filmy, které se snaží těžit jen ze známého a úspěšného jména svého předchůdce.

 

Tady hrál velký prim podmořský svět. Podvodní záběry byli nádherné – úchvatné a já si je neskutečně užíval. Bohužel hlavní náplní bylo něco jiného. Je zde jistá spojitost se dvojkou a to jmenovitě alfa samice Bella. Tady se však objeví jen v jednom záběru a následně se přesuneme k samotným potomkům. Žraločích útoků je tu poskrovnu, nicméně na rozdíl od digitálních prcků (mláďat) z dvojky, se tu dočkáme i nějakých těch slušných gore scén, ale i nevábných speciálních efektů a počítačových dodělávek (na první pohled patrných).

 

Aby toho nebylo málo, čeká na nás i celá řada dialogů, slovních i pěstních šarvátek mezi vědci a Lucasem a jeho bandou, které už tak dobré nebyly. Jako bonus tu máme docela pěknou hlavní hrdinku, která se po většinu času producíruje před kamerou v plavkách, nebo rozepnuté potápěčské kombinéze. Budeme řešit její vztah s bývalým i její lásku k žralokům, otázku lidskosti a samozřejmě nesmí chybět ani akční souboje a výbuchy. Ten malý ostrůvek byl na první pohled docela útulné místo ke krátké dovolené a potápění, ale v době destrukce a útoku žraloků, doslova pekelným vězením.

 

Deep Blue Sea 3 má tak svou celkovou kvalitou blíže spíše k podprůměrné dvojce, než původnímu originálu. Nevím, někomu se to možná bude líbit, a kdybych to viděl tak před cca 10 lety, dal bych asi i větší hodnocení. Jenže podobných blbostí plných klišé jsem už viděl tolik, že se mi to prostě již špatně tráví.


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat