0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 8. 2012

Koleda (2008)

Došla vám barva na velikonoční vajíčka?

Na velikonoce se těší snad všichni dospívající kluci, ale i jejich otcové. Je to den, kdy se dá spojit příjemné s užitečným. Přece jenom je občas potřeba trošku ty naše holky a kamarádky poplácat jalovcem či pomlázkou, ale nic by se nemělo přehánět. Když k tomu jako bonus dostaneme i pár štamprlí nějaké té dobroty, je to ještě lepší. Nikdo z nás by si však nepřál prožít to, co hrdinové tohoto krátkometrážního snímku, který se na nás snaží zaútočit svým černým humorem a překvapením na konci. Bohužel je vidět na první pohled, že tvůrci jeho natáčení zřejmě prováděli pod vlivem oné tekutiny, kterou do sebe tak klopili.


Režie: Martin Doležal, Daniel Adam
Rok výroby: 2008
Délka: 12 min
Země: Česká republika

Hrají:
Tereza Kolouchová
Václav Dvořák
Vojtěch Straka
Jakub Hruška
Martin Doležal
Daniel Adam
...a další


Na natočení tohoto snímku měli chlapi údajně strašně málo času, protože je jeho natočení napadlo ze dne na den, což se výrazně promítlo na jeho celkové kvalitě. Nápad to je jistě netradiční a zaslouží si pochvalu, ale celé mi to přišlo hodně přitažené za vlasy a po humorném začátku i tak trochu nudné. Právě samotný začátek byl asi nejlepší, protože opilecký pochod tří mladíků mě dokázal opravdu alespoň na chvíli rozesmát. Dokázal jsem si živě představit, jak vypadám na Velikonoce já a mí přátelé.

Když se v zápětí ve dveřích objevil onen pohledný zajíček, těšil jsem se jako malé děcko, kdy konečně započne něco u čeho se budu bát, ale bohužel jsem se nedočkal vůbec ničeho. Tedy kromě marného pokusu navodit alespoň trochu pochmurné atmosféry, kdy se uvěznění mladíci snaží vysvobodit z pout. Místo toho však nastartovanou nudu trochu oživil příchod dalšího koledníka a jeho čokoládového vajíčka. Leč ani následné minuty však nedokázaly naplnit mé očekávání, kdy že se konečně dostaví ona hororová atmosféra.

Při náběhu titulek jsem si už jen smutně zabroukal onu pověstnou: ,,Hody –hody- doprovody, piju všechno kromě vody‘‘ a zadíval se toužebně do domácího baru a jeho obsah. Tímhle kouskem mě pánové moc nepotěšili, přestože jejich prvotní nápad nebyl vůbec špatný. Chtělo na něm jen více zapracovat.



Tento snímek si vysloužit i dvě ocenění:
Nejlepší amatérský film na festivalu Jahodový Jam 2008
Nejlepší krátký film na festivalu Stopa Stáni Skřivánka 2008

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat