0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 8. 2012

Jitters (2005)

Nikdy se své přítelkyně neptejte, co jí dokáže nejvíc vzrušit! Mohla by vám to totiž ukázat, jako hrdinovi tohoto krátkometrážního snímku.

Tom a Suzie se nedávno vzali a zdá se, že prožívají šťastné období. Jenže se v jejich vztahu vyskytly menší problémy. Oba se nechtějí svěřit tomu druhému, co by je dokázalo pořádně uspokojit a v jejich intimním vztahu to lehce skřípe. Jedné noci Tom usíná dříve a když se vzbudí, je svázán v místnosti, která je obalená igelitem. Jeho ženuška mu ukáže svou pravou tvář. Na stole před ním leží spousta mučících nástrojů, které na něm teď vyzkouší, aby mu ukázala co ji vzrušuje nejvíc. Začne uříznutím jazyku a pokračuje dalšími orgány. Tom skučí bolestí a prosí, aby to s ním už skončila. Jenže není všechno tak jak se zdá! Chorobná mysl totiž dokáže opravdové divy.


Režie: Anthony G. Sumner
Rok výroby: 2005
Délka: 13 min
Země: USA

Hrají:
Keith Ehrenberg ... (Tom)
Laurie Ramirez ... (Suzie)
... a další


Společnost Tinycore Pictures se vyžívá v natáčení podobných bláznivých snímků, které poslední dobou získávají stále více přívrženců a jsou oceňovány na prestižních filmových festivalech. Do režisérského křesla usedl začátečník Anthony G. Sumner, který se své příležitosti chopil ve velkém stylu a natočil opravdovou laskominku, která slabším povahám pěkně zvedne žaludek. S minimálním rozpočtem a jen několika herci dokázal natočit opravdu krvavou podívanou. Pokud přežijete první minutu a půl, tak vám můžu zaručit, že litovat určitě nebudete.

Pokud jste fanouškem Saw, Hostelu či jim podobných filmů, tak byste si tohle neměli nechat ujít. Hned od začátku se rozjede zvláštní zábava a my máme šanci sledovat, co vzrušuje křehkou dívenku. Nástroje jako žiletka, nůžky, srp, jehla a nit jsou zárukou kvality. Gore scény vypuknou hned pěkně od začátku a diváci tak nemusí dlouho čekat. Uříznutý jazyk, bradavka atd... se ponoří do kaluže krve a opravdovým znalcům tohoto žánru se rozsvítí oči jako žárovky. Hlavní postava prožívá bolest, ale to nadržené diváky nezajímá, chtějí další a další mučení a toho se jim samozřejmě dostane ve velké míře. Potom následuje zajímavý závěr, který je sice o trošku horší než prostředek filmu, ale i tak se nám poodkryje jak to doopravdy všechno bylo. Hudební doprovod nebyl ani potřeba, protože Tomovy výkřiky úplně postačily k navodění té správné atmosféry.

Na to, že jde o amatérský kousek musím říct, že jsem byl mile překvapen. Za těch třináct minut jsem se vůbec nenudil a těšil se co se bude řezat dál. Minimální rozpočet nebyl tentokrát vůbec na škodu, protože autorům se i bez peněz podařil natočit působivý snímek, za což byli odměněni několika cenami na různých filmových festivalech.

Hodnocení:
80%

Žádné komentáře:

Okomentovat