0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

27. 8. 2012

King of the Ants (2003)

Pár ran golfovou holí a vaše svědomí je najednou pryč.

Sean je hodný chlapík a zrovna se mu naskytla možnost si přivydělat. Jeho přítel mu dá práci a on musí vymalovat jeho byt. Když už je skoro hotový, přijede do domu elektrikář Duke. Seznámí se, pokecají a Duke si vezme jeho telefonní číslo, že se mu ozve, kdyby pro něho našel dobrý kšeft. Netrvá to dlouho a Duke se doopravdy ozve. Seznámí Seana s panem Mathewsem (majitelem stavbařské firmy). Ten mu dá zdánlivě lehký úkol - sledovat jistého Erica Gatleyho, účetního na radnici. Sean se svého úkolu ujme opravdu pečlivě a je účetnímu pořád v patách. Brzy přinese jeho úsilí kýžené ovoce v podobě důležitého zjištění.


Český název: Král temné síly
Režie: Stuart Gordon
Rok výroby: 2003
Délka: 102 min
Země: USA

Hrají:
Chris McKenna ... ( Sean Crawley)
Kari Wuhrer ... ( Susan Gatley)
George Wendt ... ( Duke Wayne)
Daniel Baldwin ... ( Ray Mathews)
Timm Sharp ... ( George)
...a další

Když informace sdělí Mathewsovi, ten je spokojen a řekne, že sledování bylo dost. Chtěl by přitvrdit a tak nabídne Seanovi peníze. Ten nabídku přijímá a odejde do domu Erica Gatleyho. Chce ty dokumenty a když je dostane, účetního zabije. Jenže když je donese šéfovi, ten mu žádné peníze nedá a navíc mu řeknou, že ho jen využili, účetního chtěli jen vyděsit a ne zabít. To tedy Sean podělal a oni ho odvezou na vzdálenou farmu v horách, kde ho uvězní v kůlně. Oni ho nemůžou zabít, protože on má jejich usvědčující dokumenty a když jim odmítne sdělit kde jsou, tak ho mlátí golfovou holí do hlavy. Jenže se stalo něco, s čím zas až tak nepočítali. Se Seana se stal blázen toužící po pomstě a všichni se předním musí mít na pozoru. Myslí na jedinou věc, a to je pomsta a smrt, takže z lovců se stává kořist! Jediné co ho drží ještě při smyslech, je láska k paní Gatleyové.

Stuart Gordon už není poslední dobou tak úspěšný režisér jako kdysi. Jako by s přibývajícím věkem nevěděl co točit. Kde jsou ty časy, kdy jeho filmy jako Re-Animator a Dolls hřály všechny jeho fanoušky u srdce. Od té doby jako by se jeho osobité kouzlo vytratilo. Potom přišli průměrné béčka Dagon a The Pit and Pendulum, které byly sice koukatelné, ale žádná sláva. Doufejme že jeho nový film Stuck a seriál Fear Itself dobudou opět divácké srdce. Tento film King of the Ants je sice také prezentován pod kolonkou horor, ale s tímto žánrem toho má jen velmi málo společného. Spíše by se dal označit za drama nebo thriller.

Vlastně až do větší poloviny filmu to vypadá na krimi zápletku hodnou pro kriminálku Miami. Teprve od uvěznění Seana na farmě se film rozjede a my se dočkáme pěkných scén.Taky scény s golfovou holí mi přišli trochu ujeté. Kdyby kdokoliv z nás dostal dvě, tři takové rány byl by na místě mrtvý. Tady se nám však filmaři pokusili ukázat, že se změní mentalita týrané osoby, kdy se z hodného týpka stane pomstychtivý maniak. Všechno tohle dění doprovázela celkem slušná hudba, která mi zlepšovala náladu.

Letmo se zde mihlo i pár erotických scén, které byly sice zpestřením filmu, ale v jedné z nich to bylo celkem nechutné. Byl určitě dobrý krok do nich obsadit pěknou herečku Kari Wuhrer, která se netají tím, že tyto scény má ráda a dokonce si je ke svým rolím vyžaduje.

Jak už jsem zmínil, tak nejznámější herečkou je Kari Wuhrer. Vidět jste ji mohli v Pavoučím teroru, Hellraiser: Deader, Anaconda.

Zkaženého majitele stavbařské firmy si zahrál Daniel Baldwin. Člen velice známé herecké rodiny. Do podvědomí diváků se dostal díky roli ve filmu Paparazzi, Knight Moves nebo Phoenix.
Konečné hodnocení je takové, že tento film rozhodně není filmový odpad, ale ani žádné převratné dílo. Hororu se to týká jen velmi okrajově několika scénami a spíš to směřuje do kategorie krimi thrilleru. Musím ale uznat, že námět je slušný a v určitých případech byl zpracován velmi pěkně a někdy dost nechutně. Gordon určitě natočil už lepší kousky a tohle je čistý průměr, který si pustím ještě maximálně jednou nebo dvakrát.


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat