0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

22. 8. 2012

Killer Bash (2005)

Jejich otcové provedli něco hrozného a oni teď za to zaplatí svým životem.

Becky patří mezi školní outsiderky. Nemá žádné kamarády, přátelé a i vlastním rodičům je na obtíž. Jednoho dne najde ve svém pokoji knihu, která patřila bývalému žákovi Robertovi Hydemu. Mapka, která byla schovaná v knize, ji dovede do sklepení, kde na zemi leží krásný prsten. Vezme si ho a ani netuší, že se tím stala loutkou pomstychtivého ducha. Ten chce po třiceti letech pomstít svou smrt a jako prostředníka si vybral nebohou Becky. Jeho cílem je pětice oblíbených chlapců ze školního spolku Delta boys, kteří jsou potomky jeho vrahů. Nastal čas splacení nevyřízených účtů a mrtvých začne brzy přibývat. Záleží jen na samotné Becky, jestli dokáže vzdorovat a pokusí se rozluštit, co se toho osudného dne vraždy doopravdy stalo. Času je však málo.


Český název: Zabijáci ze střední
Režie: David DeCoteau
Rok výroby: 2005
Délka: 93 min
Země: Kanada

Hrají:
Raquel Riskin ... (Becky Jeckyl)
Cory Monteith ... (Douglas Waylan Hart)
Tara Wilson ... (Krista)
Sebastian Gacki ... (Matt Kelly)
Lindsay Maxwell ... (Viv)
...a další


DVD Edice nám po měsíci přinesla po filmu Ring of Darkness další filmovou ,,perlu‘‘ od režiséra Davida DeCoteaua. Tento režisér má na svém kontě několik desítek filmů, ale většina z nich nestojí za nic. Najdou se mezi nimi ovšem i výjimky, které hororový žánr obohatily o několik zajímavých filmů. Patří mezi ně hlavně několik dílů Puppet Master, nebo slabší kousek Creepozoids. Teď už má ovšem desetiletou pauzu od natočení něčeho co se dá považovat alespoň za lepší průměrný film. No, tak nezbývá nic jiného než mu popřát hodně štěstí a doufat.

Tento snímek nás rozhodně ničím neobohatil. Je postavený na velmi laciném scénáři, který má spoustu chyb a nedotažených myšlenek. Ve větší části filmu máme možnost sledovat pouze pubertální vysokoškoláky, kteří se zajímají jen o to, kde a kdy bude další mejdan, kolik toho vypijí či s kým se zrovna vyspali, nebo kdo jim v jejich sbírce pomyslných skalpů ještě chybí. Rozkošné pěkné dívky a vymakaní kluci asi nejsou tou správnou volnou pro hororový žánr, tedy přesněji řečeno hororového fanouška spíš zajímá, kdy už někdo zemře než jakou barvou si nalakovala hlavní hrdinka nehty a jaký vzorek mají spodky fotbalového hráče.

Samotného ducha za celý film ani jednou neuvidíte. Jediné co trochu připomíná nějaký nadpřirozený jev jsou červené oči hlavní hrdinky, které byly spíš k smíchu než aby vystrašily. Atmosféra filmu připomíná spíše nějaký televizní seriál pro dospívající, než hororovou show. Taneční melodie, která jistě může být ozdobou každé diskotéky, mi zas až tak nevadila, kdyby ovšem nehrála i při právě probíhající smrti některých postav. Samotné ztvárnění jednotlivých úmrtí vám mohlo trošku připomenout film Nezvratný osud (velmi okrajově, neberte doslova) ovšem stokrát hůře provedené.

Herecké výkony jsou na úrovni lehkého podprůměru. Žádný z herců, nebo hereček mě moc neoslnil. Tedy když nebudu počítat výstavní těla. Ono to totiž spíš vypadalo, že místo herců sledujeme na placu tucet modelů a modelek, které si vypůjčili přímo z mola. Všichni ovšem zas tak neznámí nejsou. Pokud jste fanouškem filmu Osudový dotek, tak si jistě pamatujete na Taru Wilson. Mimo již zmíněný film si zahrála také v komedii Dr. Dolittle 3 (2006), nebo hororu Whisper (2007). I další herečka Lindsay Maxwell se v hororových vodách již nějaký čas pohybuje. Vidět jste jí mohli například ve filmech jako: The Butterfly Effect 2 (2006), Decoys 2: Alien Seduction (2007), Lost Boys: The Tribe (2008).

Tento film je pro mne určitě zklamáním. Je jen velmi málo věcí, které bych mohl pochválit či na ně upozornit. Spíše než jako film by se toto dílo hodilo, jako jeden díl v seriálu Buffy a mohl to mít mnohem větší úspěch. Takhle jde jen o přehlídku solidních těl a příjemných tvářiček, ale to nás hororové fandy nemůže moc uspokojit.

Hodnocení:
To málo co mě zaujalo nestojí za víc jak 30% a i tak si myslím, že jsem dal až moc.

Žádné komentáře:

Okomentovat