0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 8. 2012

Lost Boys: The Thirst (2010)

Edgar Frog je zpět a tentokrát se chystá nakopat zadek hlavnímu vůdci upírů.
Edgar Frog ještě nedávno obávaný lovec upírů je nyní na pokraji osobního bankrotu. Dluží kde se dá, přišel o většinu svých přátel a jeho jediný bratr se stal upírem. Jednoho dne za ním přichází spisovatelka Gwen a nabídne mu lákavou nabídku. Kromě hromady peněz mu řekne, že se bude nedaleko pořádat velká párty, na které se pokusí hlavní vůdce upírů DJ X za pomoci své krve, získat do svých řídnoucích řad nové upíry. Frog ze začátku odmítá, protože si přestal věřit, ale možnost vrátit svému bratrovi lidskost je více než lákavá. Prvořadým úkolem je však záchrana Gwenina bratra Petera, který má být na párty obětován. Edgar proto znovu nablýská svou zaprášenou výstroj a vydává se na svou prozatím nejdůležitější bitvu. Pokud by se mu totiž podařilo zabít hlavního upíra, měl by od nich jednou provždy klid. Tuhle nebezpečnou misi však nemůže zvládnout sám a tak ač nerad přibere několik dobrovolníků. Byl to však dobrý nápad?

Režie: Dario Piana
Rok výroby: 2010
Délka: 81 min
Země: JAR / USA

Hrají:
Corey Feldman ... (Edgar Frog)
Casey B. Dolan ... (Zoe)
Tanit Phoenix ... (Gwen Lieber)
Jamison Newlander ... (Alan Frog)
Seb Castang ... (DJ X)
Felix Mosse ... (Peter)
...a další

Třetí díl Ztracených chlapců se od svých předchůdců v mnohém neliší. Tedy přesněji řečeno opět se zde shledáváme s Edgarem Frogem, postavou jenž nám vyrostla jako to nejkvalitnější hroznové víno a my s ní budeme prožívat zatím nejbláznivější dobrodružství. Tento díl je už spíše jakousi parodií na upíří filmy, ale svým způsobem jsem se u ní opravdu skvěle bavil a dokonce víc než minule. Proč taky ne, když se na nás valí spousta kvalitních hlášek ze všech stran a kvalita zábavy byla opravdu na vysokém levelu. Režisér Piana už má s hororovým žánrem zkušenost a tak pro mne nebyl žádnou neznámou. Na rozdíl od svých předchůdců se však vydal lehce jiným směrem a za to mu patří dík. Především pak se mi líbil fakt, že se rozhodl udělat z Froga hlavní postavu, ta se stala základním pilířem celého filmu a zároveň i obrovským tahounem.

Přiznám se však, že když jsem viděl tu kupu šamponů, svítících tyčinek a pro mé uši nepříliš vábný hudební doprovod, tak jsem měl strach, že se to celé zvrhne v další nudnou teenagerskou komedii, kterou dochutí trochou krve. Svým způsobem se tak sice stalo, ale již úvodní scéna s upíří zubní protézou mě dostala a já si tenhle díl doslova zamiloval. Objektivně však musím přiznat, že děj jako takový staví na velice slabém scénáři, ale jeho největší silou jsou především samotné hlášky, které Frog a jeho kolegové vypouští ze svých nevymáchaných úst. Kašlu na Bladea či Buffy, protože Edgar je docela převálcoval.

I tentokrát nás zde čeká několik velice zajímavých soubojů, které srčí do jisté míry originalitou, ale i přehnaným důvtipem tvůrců. Menší laskominkou je několik zajímavých druhů zbraní, jako třeba granát se svěcenou vodou, nebo disk jenž vystřelí ostny. Mimo to jsou zde docela často využívány UV lampy (lépe řečeno světlo), které upírům trošku připálí jejich bílou pleť. Při jedné pořádné řežbě se mi líbila hláška ‘‘Pozdravujte starou bezbolestnou‘‘ a já si hned zavzpomínal na starého dobrého Arnieho a jeho bandu. Stejně tak cool je i souboj namakaného upíra s hvězdou reality show, který se po 300 letech konečně dočkal pořádné bitky. I když jak se to vezme. Bohužel samotné triky, které jsou zde k vidění zrovna dvakrát lákavě nevypadají. Ani ne tak svým zjevem jako neoriginálním zpracováním a upíři se vždy po zásahu rozprsknou napadrť.

Corey Feldman již potřeboval podobnou roli jako sůl, protože jeho sláva šla pomalu, ale jistě ke dnu. Kdysi velice oblíbený herec, který se objevil ve spoustě filmů a jeho plakáty zdobili většinu dívčích pokojíčků už hodně dlouho čekal na pořádný comeback a role Edgara Froga mu padla jako ulitá. Je úplně jedno, že vypadala jako novodobý hororový Rambo, hlavně že splnila dokonale svůj účel. Především pak jeho hlášky, suchý ale účinný humor a odpor k upírům či emo lidem.

Snímek Lost Boys: The Thirst se určitě nebude líbit každému, ale tohle je přesně ten typ filmu, který se hodí pustit při jakékoliv situaci či náladě. Pokud máte rádi hororové komedie – parodie, tak by jste si ho neměli nechat ujít. Kromě již několikrát zmiňovaných hlášek a solidních soubojů je zde k vidění i několik zajímavých hereckých výkonů i lehce morbidních situací. Proto mi nezbývá než použít jednu z mnoha humorných vět ‘‘Pic kozu do vazu‘‘ a šup sem s dalším dílem!

Hodnocení:
60%


Žádné komentáře:

Okomentovat