0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 8. 2022

Sharkula (2022)

Když se Drákula vzájemně pokouše s hladovým žralokem, to se teprve začnou dít věci…

Během úprku před rozzuřenými vesničany je hrabě Drákula raněn a po pádu z útesu následně napaden žralokem. Vzájemně se pokoušou, ale tím příběh nekončí. Po mnoha letech se oba vrací na scénu a společně s nimi i jejich nenasytná touha po čerstvé lidské krvi. Obyvatelé malého městečka i turisti se mají na co těšit – bohužel to samé se nedá říci již o samotných divácích…



Režie: Mark Polonia

Rok výroby: 2022

Délka: 71 min

Země: USA

 

Hrají:

Tim Hatch...(Arthur)

James Kelly...(John)

Jamie Morgan...(Mina)

Jeff Kirkendall...(Dracula)

Kyle Rappaport...(Renfield)

...a další


Jeden z nejhorších nízkorozpočtových filmů letošního roku? Těžko říci, protože každoročně je podobných paskvilů natočená celá řada, ale určitě jde o jednoho ze žhavých kandidátů. Doba kdy Mark Polonia točil jakžtakž snesitelné a průměrné filmy je už asi dávno pryč, protože poslední roky točí jednu vetší sračku za druhou. Tentokrát si vzal na mušku samotného Drákulu a v kombinaci se svým oblíbeným žraločím tématem natočil neskutečnou blbost, na kterou se jen těžko najdou nějaká měřítka.

 

Svého času jsem patřil mezi milovníky nejrůznějších céčkových braků, nejbizarnějších podívaných a nechutných asijských prasáren. Poslední roky mi však začínají ty nejlacinější kousky lézt krkem, protože je jimi „trh“ již přesycen a tvůrci se sice snaží přijít s co nejšílenějším námětem, ale jinak jsou tyto filmy jen bezcenným brakem. Už ani ty digitální efekty nejsou, co bývali. A tady to byla popravdě hrůza vůbec se dodívat do samotného konce.

 

Tu a tam se u nich člověk zasměje alespoň na jejich stupiditou, ale tady sledovat plyšového žraloka s digitálními křídly – jo to bylo utrpení. Když k tomu připočítám ochotnické herecké výkony, absenci alespoň trošku slušné atmosféry, tak bylo vymalováno. Stoker se musel obracet v hrobě. Drtivá většina postav mi byla krajně nesympatická, samotný Drákula na ránu a ti dva pupkatí turisti jakbysmet. Sharkula je extrém, což znamená extrémně špatný film po všech stránkách. Samotná myšlenka by možná nebyla špatná, ale to by se toho musel chopit někdo jiný, než Polonia. 


Hodnocení:

10%

Žádné komentáře:

Okomentovat