0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

20. 8. 2022

Take Back the Night (2021)

Stala se Jane skutečně obětí útoku záhadného tvora, nebo si s ní pohrála jen její narušená psychika a drogy?

Mladá umělkyně Jane je po jedné bujaré párty plné alkoholu, drog a příležitostného sexu, napadena v postranní uličce záhadným monstrem. Její tělo je pokryto řadou šrámů, modřin a jizvou ve tvaru půlměsíce, přesto má vyšetřující policistka (detektiv) i její rodina pochybnosti o pravdivosti jejího příběhu. Jane se totiž již v minulosti potýkala s psychickými problémy a drogami, které ji po smrti matky dohnali až do psychiatrické léčebny. Zdrcená Jane, které nikdo nevěří, se rozhodne čelit monstru sama, začne natáčet videa, která sdílí na svém sociálním účtu, pátrá po dalších obětech záhadného tvora, ale postupem času začíná i ona sama pochybovat o svém traumatizujícím zážitku a samotné existenci monstra…



Český název: Noční monstrum

Režie: Gia Elliot

Rok výroby: 2021

Délka: 90 min

Země: USA

 

Hrají:

Emma Fitzpatrick...(Jane)

Angela Gulner...(sestra)

Jennifer Lafleur...(detektiv)

Sibongile Mlambo...(reportérka)

Corina Kinnear...(monstrum)

...a další


Již dopředu jsem byl varován velmi nelichotivým hodnocením tohoto filmu napříč internetem, přesto jsem se rozhodl, do něj jít a odškrtnout si jej ze svého seznamu. Nějak zvlášť mě nezaujal ani strohý obsah, ani herecké obsazení. Ale ze začátku to zas až tak úplně marně nevypadalo. Kvalita kamery slabá, ale bujará párty okořeněná rychlovkou v koupelně a následný útok na mladou ženu, zaujal mou pozornost. Digitální monstrum (no spíš černý flek), nějaký ten krvavý šrám – no prostě jsem čekal, jakým směrem se tento film vydá.

 

Bohužel tím nejhůře možným. Začalo se tu víc kecat, než aby se něco zajímavého dělo před kamerou. Kvalita dialogů hrozná jako samotný scénář. Objeví se tu pár vedlejších postav (sestra, vyšetřující detektiv-policistka, její přítelkyně reportérka – ach jo zase ty lesby), pomalu ale jistě mi začala padat víčka a rozhodně ne únavou, ale jednou velkou nudou. Stále nervózněji jsem pokukoval po časomíře a nebýt dalšího útoku u defektu pneumatiky auta, asi bych i usnul. Závěrečných cca 15. minut přišlo sice mírné zlepšení a dost podivný závěr, ale to už nějak výrazněji nezlepšilo velmi špatný dojem z celého filmu.

 

Noční monstrum je velmi chabým hororem, který klidně můžete minout zcela bez povšimnutí a rozhodně o nic nepřijdete. Pořádně se nic nedozvíte o samotném monstru, psychicky narušená hrdinka taky zrovna moc sympatií nepobrala, takže vám ve finále bude vlastně jedno, jestli to celé proběhlo jen v její choré mysli, nebo se skutečně stala obětí tvora přicházejícího ze tmy. Ztráta času.


Hodnocení:

10% 

Žádné komentáře:

Okomentovat