0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 8. 2022

Dark Relic (2010)

Křižáci pod vedením Sira Gregoryho naleznou nedaleko Jeruzaléma starodávnou relikvii, po které však prahnou i temné síly…

Roku 1099 nalezne křižácký velitel Sir Gregory na hoře Hermon severně od Jeruzaléma starodávnou relikvii. Tou má být kus kříže, na kterém byl ukřižován Ježíš. Rozhodne se jej vzít zpět do Říma a konečně hodlá najít klid a sebe odpuštění za zvěrstva, která během svaté války napáchal. Společně s pěti spolubojovníky a knězem Georgem se vydává splnit svůj poslední úkol. Během cesty se k nim přidává i pár tureckých vojáků a obyčejných sedláků, kteří společně s nimi budou muset čelit řadě smrtících nástrah. Po relikvii totiž prahnou i temné síly, které se nezastaví před ničím, aby jí dostali do svých pekelných spárů…



Český název: Temná relikvie

Režie: Lorenzo Sena

Rok výroby: 2010

Délka: 88 min

Země: USA

 

Hrají:

James Frain...(Sir Gregory)

Clemency Burton-Hill...(Rebecca)

Alyy Khan...(Hasan)

Marija Karan...(Safa)

Tom Basden...(Robert)

...a další


Zcela náhodou se mi pod ruky dostal tento televizní fantasy horor z distribuce Syfy. Takže je vám asi jasné, že tohle rozhodně žádná pecka nebude. Nicméně i přes viditelně chabé digitální efekty nemůžu říci, že bych odcházel viditelně zklamán. Pár slibných momentů by se tu našlo, ale bohužel to nestačilo ani na průměrné ohodnocení. Zápory zde totiž převažovali nad kladnými prvky.

 

Příběh samotný úplně marný nebyl, bohužel po technické stránce toho tvůrci moc nepředvedli. Digitální vlny, vlci, vrány, kobylky i samotný oheň chrlící démon byli hodně špatně zpracováni, dialogy mezi postavami dost plytké a atmosféra rovněž dost často trpěla jako zvíře. Za nejpovedenější pasáž osobně považuji asi tu ve starém klášteře, kde temnota posedne tamní kněze. Zbytek byl jen podprůměrný patos, který vyplnil děj. Žádná dech beroucí scéna, která by vám na delší dobu utkvěla v paměti, se tu však nevyskytne.  

 

Dark Relic je tak podprůměrné historické fantasy s nádechem hororu, které brzy upadne v zapomnění. Největší hvězda James Frain to prostě nemohl utáhnout sám a zvláště když mu házeli klacky pod nohy sami tvůrci a špatné digitální efekty. Škoda dalo se z toho vyždímat dle mého daleko více.


Hodnocení:

30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat