0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

14. 8. 2022

Zombie Nation (2004)

Nízkorozpočtový zombie film o psychicky narušeném policistovi, voodoo rituálu a pár oživlých obětech…

Joe Singer rozhodně není typ vzorného policisty, u kterého byste hledali pomoc v nouzi. Je to totiž psychicky narušený jedinec, který si nese jisté trauma již z raného dětství a nyní pod záštitou policejního odznaku a svěřených pravomocí, zatýká a následně unáší mladé ženy do zapadlého skladiště, kde jim poté do těla vstříkne smrtící látku a ve finále zakope v lesíku za městem. Netuší však, že skupina kněžek provede voodoo rituál, který přivede několik jeho obětí zpět k životu a ty netouží po ničem jiném, než po krvavé pomstě…



Režie: Ulli Lommel

Rok výroby: 2004

Délka: 81 min

Země: USA

 

Hrají:

Gunter Ziegler...(Joe Singer)

Phil Lander...(Scott)

Brandon Dean...(Vitalio)

Victoria Ullmann...(Susan)

Naidra Dawn Thomson...(Desiree)

...a další


Už samotný strohý obsah k tomuto filmu mě dost odpuzoval od toho, abych si jej vůbec pustil. Zombie žánr moc nemusím, rozpočet filmu činil cca 1,500 dolarů a režisér Lommel poslední roky točí neskutečné nízkorozpočtové braky. Bohužel již po pár minutách se mé obavy potvrdily a já byl svědkem neskutečně nezáživného paskvilu, který navíc ani moc nedával smysl. Proboha proč má pořád někdo potřebu točit takové blbosti?

 

Drtivá většina postav včetně hlavního záporáka se chová naprosto dementně, scénář byl děravý jak ementál, většina děje postrádala logiku a ve finále se dočkáme „oživení“ pár ženských zombie, kterým postačili oční stíny, sluneční brýle a hurá máme tady bandičku nemrtvých (ty by neměly úspěch ani na maškarním, natožpak v hororovém filmu). Tvůrce se nás snažil obměkčit příběhem z dětství a psychiatrické kliniky, kde nejraději dávali pár ran na holou prdel). Většina policajtů byli křiváci a chodit tam pro pomoc, bylo samo o sobě o život…

 

Alespoň, že se tu objeví pár amatérských gore momentů (urvaný jazyk, penis) – bohužel rovněž dost v bídném provedení, jinak bych tomu rovnou vlepil odpad. Ani pár ženských bradavek by neobměkčilo mé srdce, protože tenhle shit si nic jiného nezaslouží. Absolutní ztráta času, kterou klidně můžete minout bez povšimnutí.


Hodnocení:

10% 

Žádné komentáře:

Okomentovat