0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 7. 2022

Things Heard & Seen (2021)

Tuhle provařenou zápletku nemohla zachránit ani Amanda Seyfried…

Mladý manželský pár se stěhuje z rušného Manhattanu na venkov. George zde získal slušně placené místo na prestižní škole jako profesor umění, no a restaurátorka Catherine se v klidu může starat o jejich dcerku Franny a malovat. Jenže brzy zjistí, že s jejich novým domovem není všechno v pořádku. Stejně jako dcerka má pocit, že toto místo obývá nějaký duch, ale racionálně uvažující manžel o tom nechce ani slyšet. Jejich manželství začne dostávat trhliny a Catherine pomalu ale jistě odhaluje nejen děsivá tajemství starého domu a jeho předchozích obyvatel, ale i ty svého manžela a otázkou zůstává, kterých se bát víc…



Český název: Co jsme viděli, co jsme slyšeli

Režie: Shari Springer Berman, Robert Pulcini

Rok výroby: 2021

Délka: 121 min

Země: USA

 

Hrají:

Amanda Seyfried...(Catherine Claire)

James Norton...(George Claire)

Ana Sophia Heger...(Franny Claire)

Alex Neustaedter...(Eddie Vayle)

Natalia Dyer...(Willis)

Rhea Seehorn...(Justine)

...a další


Já tak nějak nechápu, jak může mít někdo v roce 2021 pocit, že s takovou zápletkou může ještě uspět. Ohraný příběh silně připomínající tucet laciných televizních krimi dramat/thrillerů, kterých si třeba na youtube můžete pustit celou řadu, už vážně nedokáže nikoho ohromit, natož zaujmout i když k tomu přidáte sexy Amandu Seyfried, nějaké ty duchařské prvky a pár vražd. Netflix sice dokázal vyprodukovat pár solidních filmů a seriálů, ale přijde mi, že s opravdovou kvalitou začínají být hodně na štíru.

 

Za celou dobu jsem tu nenarazil na žádnou pasáž, která by mi alespoň na nějaký delší čas utkvěla v paměti. Postavy mi moc sympatické nebyly, většinu příběhu jsem se dost nudil a když k tomu připočítám ne moc úsměvný a dobrý závěr, chabou atmosféru a fakt, že se tu uchýlili jen k několika ohraným duchařským prvkům a vraždy se odehrály víceméně mimo záběr kamer, má spokojenost se rozhodně nějak nezvýšila. Celé to prostě vidím jako podprůměrnou záležitost, u které jsme toho (budu-li se držet českého názvu filmu) moc dobrého neviděli a slyšeli jsme jen hromadu ne moc záživných dialogů.

 

Přišlo mi, že tvůrci ani sami pořádně nevěděli, co chtějí točit. Nabídli nám tu několik možností, jak by se film mohl dále rozvíjet, ale vlastně pořádně nedokončili ani jednu z nich. Mohla za to jen tvůrčí neschopnost z toho vymáčknout něco víc? Nemyslím si, protože „kde nic není ani smrt nebere“. Podprůměrný film, který je v mých očích ztrátou času, jelikož nic kvalitního nenabídne. Jediné co mě zaujalo, bylo to, že jde v krátkém sledu o další film, kde se objevily alpaky – ještě chvíli a asi si taky nějakou pořídím…


Hodnocení:

40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat