0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 1. 2014

Mutants (2009)


Uprostřed francouzských lesů se rozhoří další bitva o přežití, tentokrát je hlavní postavou těhotná žena a banda mutantů…

Svět postihne další zákeřný virus, který promění člověka v krvežíznivé monstrum. Ti kteří zůstali nenakažení se ukrývají v pevnostech, ale najde se i pár nešťastníků, jenž zůstali napospas svému osudu ve městech, vesnicích, lesích. Těm nezbývá nic jiného, než buďto bojovat o holý život anebo se do těchto vojenských zařízení dostat vlastní pomocí. To je případ těhotné Sonii, která společně se svým partnerem Marcem míří do hor, kde se jedno z nich nalézá. Po cestě jsou však napadeni a Marc je nakažený. Proto se ukryjí v rozsáhlém komplexu budov uprostřed lesů, kde čekají na záchranu. Bohužel zde nejsou sami a Marc se brzy začne měnit. Sonia se tak ocitá v nelehké situaci, ale její dítě jí dodává sílu přežít a bojovat…



Český název: Nemrtví
Režie: David Morlet
Rok výroby: 2009
Délka: 95. min
Země: Francie

Hrají:
Hélene de Fougerolles ……………..(Sonia)
Francis Renaud …………………….(Marco)
Nicolas Briancon …………………..(Franck)
Marie-Sohna Conde ………………..(Perez)
Dida Diafat …………………………(Virgile)
…a další



Moc dobře naladěný jsem do tohoto filmu nešel, protože se týkal další nákazy a zombíků, které jak už asi víte, nemusím. Znuděně jsem očekával další šablonovitou zápletku, která mi nenabídne nic nového a jen u toho zas zbytečně budu ztrácet čas. No, ale Francouzi to přece jenom neudělali až tak jalové a já se na to dodíval bez přestávky. Prostředí zasněžených hor a lesů rozhodně můžu, navíc mi byla představitelka Sonii sympatická, takže jsem tomu dal šanci. Sice je tu na můj vkus zas až moc „romantiky“, ale naštěstí masky mutantů stáli za to. Dokonce se tu i sem tam objeví náznak zajímavé atmosféry a krve tu bylo taky dost.
Bohužel ani tentokrát se nevyvaroval scénárista spoustě chyb v podobě hned několika nezodpovězených otazníků, které se vám během sledování filmu zrodí v hlavě a režisér tomu rozhodně nepomohl. Ten kromě toho ještě navíc neflákal několik nelogických kopanců, které jsou patrné na první pohled a někoho to může ještě více otrávit. Navíc se tu opět nedočkáme skoro ničeho nového, jen několika postav, které jsou tu leda tak do počtu a ničím neokoření již tak dost průměrnou podívanou. Přišlo mi jako by se až moc snažili přitvrdit na pilu a přitom na to vůbec neměli.
Pokus o vytvoření ponuré atmosféry a mrazivého napětí tu skutečně několikrát našel uplatnění, ale vždy to bylo jen na malý okamžik. Přitom temnota, ve které se většina děje odehrává díky slabému osvětlení, nabízela mnohem více příležitostí – kupříkladu k natočení pořádných lekacích scén. Vzhled mutantů (raději jim říkám takhle, protože nešlo o klasické zombie) k tomu přímo vybízel. Už jsem měl možnost vidět jeden Morletův short a ten se mi opravdu líbil. Tohle bylo hodně průměrné, ale jistý potenciál bych v něm viděl. Jen si pro příště musí vybrat trochu lepší subžánr.

Hodnocení:

50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat