0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 1. 2014

Sharknado (2013)


Žraloci tu budou doslova padat z nebes…

V mexických vodách vcucne obrovské tornádo stovky žraloků a zamíří ke břehům Kalifornie. Obrovské vlny začnou devastovat celé pobřeží Los Angeles, což zapříčiní i zničení oblíbeného plážového baru, který vlastnil Fin. Ten na poslední chvíli stačí utéct společně s několika přáteli a zamíří do vnitrozemí, kde bydlí jeho rodina, aby jí zachránil před smrtelným nebezpečím. Kromě záplavové vody totiž z nebe doslova padají žraloci, kteří zabijí každého, kdo se jim dostane do cesty…



Český název: Žralokonádo
Režie: Anthony C. Ferrante
Rok výroby: 2013
Délka: 86. min
Země: USA

Hrají:
Ian Ziering ………………..(Fin Shepard)
Cassandra Scerbo ………….(Nova Clarke)
Tara Reid …………………..(April Wexler)
Jaason Simmons ……………(Baz Hogan)
John Heard ………………….(George)
…a další



A je to tady. „Máma vždycky říkala, že mě Hollywood zabije“. Asylum opět nezklamalo a i pro rok 2013 si připravilo další žraločí pecku, která připraví nejednomu divákovi „bezesné noci“. Za pomoci SyFy nám naservírovalo další porci céčkové podívané, kterou prostě musíte vidět. Byl jsem rozhodnutý tenhle film rozcupovat na kusy, poté co jsem si přečetl několik informací o ději, ale neudělám to. Tohle byla prostě neskutečná podívaná, která mě doslova posadila do křesla a já od toho nedokázal odtrhnout pohled. Recesní Ferrantova podívaná je prostě tak „bizardní“, že se dá ohodnotit od odpadu až po plný počet bez mrknutí oka. Prostě, pokud to nebudete brát vážně (protože to se snad ani nedá), užijete si pořádnou porci šílené zábavy. A já se vážně bavil. Žraloci padající z nebes, kteří se dokáží schovat i ve vodě po kolena a „řezník“ Steve z 90210 (Ian Ziering) – tohle bylo prostě lepší než kdejaká béčková parodie. Téhle asylácké smršti bych klidně dal z recese i 100%, ale to bych urazil legendární Čelisti a to nehodlám.
Možná mě budete mít za magora stejně jako tvůrce Sharknada, ale já tohle prostě žral až do poslední minuty. Jde o jeden z nejlepších filmů od Asylum a to myslím vážně. Samozřejmě, že jde o lacinou digitální sračku, ale opravdu velice zábavnou. Ian se z přestárlého surfaře stane nebojácným killerem mořských predátorů a zachráncem lidí. Jistě vám bude povědomý i zbytek osazenstva. Taru z Prciček, Hearda ze Sám doma, či Simmonse z Pobřežní hlídky, který už akorát nemá takovou hřívu na hlavě. No a samozřejmě u mne zase nejvíc zabodovala Cassie s brokovnicí. Povedená to sebranka.
Jak říkám, děsivou atmosféru a hlavně logiku tu absolutně nenajdete, ale za to vám to slušně vynahradí celá řada humorných situací, hlášek a „nelogických“ scén. Uvidíte, že žraloci se dají zabít opravdu rozmanitými způsoby, za pomoci zmatených kamerových záběrů se vám dostane i několik pěkných „obrázků“ z opravdového podmořského světa. Takže až někdy poletíte do USA, nezapomeňte si přibalit do kufru motorovou pilu, protože nikdy nevíte, kdy se tam zas objeví nějaké to tornádo.

Hodnocení:

60%

Žádné komentáře:

Okomentovat