0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 1. 2014

Embrace of the Vampire (2013)


Být pannou na univerzitě není nic lehkého. Zvláště když začnete ve společnosti nadržených studentů pociťovat vlastní chtíče…

Charlotte opouští katolickou školu a nastupuje na klasickou universitu. Tichá a zatím neposkvrněná dívka si sežene práci, začne chodit na hodiny šermu a snaží se adaptovat mezi ostatní studenty. Jenomže se jí to moc nedaří. Dívky na ni žárlí, no chlapci by jí nejraději dostali do postele (vlastně i dívky). Nové místo sebou však přináší i podivné noční můry, někdy děsivé, jindy hříšné) a vyděšená Charlotte začne pomalu odhalovat hrozivé rodinné dědictví, které má co do činění s její krví. Brzy navíc začínají v jejím okolí umírat lidé, které údajně roztrhalo divoké zvíře…



Režie: Carl Bessai
Rok výroby: 2013
Délka: 91. min
Země: Kanada

Hrají:
Sharon Hinnendael …………………(Charlotte Hawthorn)
Victor Webster ……………………..(Profesor Cole / Stefan)
Kaniehtiio Horn …………………….(Nicole)
C.C. Sheffield ………………………(Eliza)
Chelsey Reist  ………………………(Sarah Campbell)
…a další



Tento pokus o natočení „video remaku“ stejnojmenného snímku z roku 1995 se svým předchůdcem mnoho společného nemá, tedy pokud nepočítám podprůměrnou kvalitu a pěknou herečku v hlavní roli. Po hororové stránce se tato upířina rozjede až ke konci snímku a konečně uvidíme i trochu té krve, ale jinak je atmosféra i zápletka dosti bídná. Já však tentokrát nebudu asi moc objektivní, protože bych tomuto filmu musel dát dost nízké hodnocení. Jelikož však Sharon Hinnendael patří mezi moje oblíbenkyně, již od kontroverzního seriálu Look (2010) – věřte, že kvůli hereckým schopnostem určitě ne – musím prostě lehce nadhodnotit svůj celkový dojem z filmu. Ani tentokrát se totiž tahle mladá herečka rozhodně nestyděla a potěšila mužské publikum svým tělem. Tady však je to ještě dost decentní (v seriálu se můžeme podívat, až jak se říká „do kuchyně“), jinak nahota a erotické scény tu patří asi k tomu nejlepšímu co nám Carl Bessai nabídnul.
Embrace of the Vampire skutečně neurazí, ale hororové fandy ani moc nepotěší. Začátek nám přitom nabídnul slušný rozjezd, který ovšem trval jen chvíli a posléze se musí divák spokojit s další teenagerskou sladkou zápletkou, kterak je slušná dívka (ještě panna) pokoušena svými chtíči, představami a nadrženou společností kolem sebe. Ani mi moc tentokrát nevadily ony jiskřící snové pasáže, alespoň se bylo na co dívat. K naší smůle se však tvůrci zřejmě k malému rozpočtu moc do akčních scén nepouštěli a tak se musíme spokojit s jednou bodací scénou. 
Teprve jak už jsem naznačil o pár řádků víše ke konci filmu, se to konečně posune směrem k lepšímu a ostré tesáky začnou úřadovat. Takže tento kousek můžete v poklidu obejít a vůbec o nic nepřijdete. Snad jen kdybyste zatoužili po nahotě a erotickém jiskření. Nic víc si z toho ani neodnesete. Pokud vám tedy ke štěstí nepostačí detailní záběr na dívčí krk, po kterém stékají pramínky krve. Lepších upířin existuje celá řada, ale tento film je jen utvrdil v tom, že rok 2013 je prostě hodně slabý v opravdu dobrých filmech. 

Hodnocení:

50%

Žádné komentáře:

Okomentovat