0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 1. 2014

Home Sweet Home (2013)


Další psychopat dostal chuť si trošku zalaškovat s nebohým manželským párem…

Mladý manželský pár se vrací domů. Chtějí si užít romantický večer, syna dali k babičce, takže jim nic nemělo bránit v nerušených radovánkách. Nemají však ani ponětí, že si jejich dům vyhlédl psychopatický zabiják, který zatímco oni nebyli doma, vše perfektně připravil tak, aby se z jeho pasti nemohli dostat ven. Brzy je čeká zvrácený boj o vlastní přežití, protože jejich protivník se doslova vyžívá v lidském utrpení a bolesti…



Režie: David Morlet
Rok výroby: 2013
Délka: 80. min
Země: Kanada / Francie

Hrají:
Meghan Heffern ……………(Sara)
Adam MacDonald …………..(Frank)
Shaun Benson ………………..(vrah)
…a další



„Krásný čas na smrt“. Původně jsem si dneska pustil jiný Morletův film (Mutants), ale když jsem nakouknul do jeho filmotéky, neodolal jsem a musel si narychlo sehnat i tento jeho nejnovější kousek. Zatím jsem měl možnost vidět celou jeho tvorbu, ale tohle bylo zřejmě nejslabší. Film by nebyl ani tak špatný, kdyby se tu nevyskytovalo tolik blbostí a nelogičností, že je jeden nedokáže na prsech obou ruk spočítat. Tahle variace na Funny Games U.S. bohužel postrádá potřebnou surovost a především kvalitnější scénář. Očekával jsem solidní řezničinu, kde krve bude dostatek (ovšem postupně), kdy mi bolestivý nářek bude rvát ušní bubínky a snad i budu fandit nebohému manželskému páru, aby toho bastarda nakonec sejmuli – ale vzhledem k jisté stupiditě Sáry, jsem to prostě nedokázal.
Spíš jsem začal fandit tomu hezounovi v masce (která byla mimochodem povedená), aby je pořádně rozsekal na fašírku. Původně jsem tomu nechtěl dát ani průměrné hodnocení, ale těch 10% navíc k potřebné padesátce dám za sexy obleček roztleskávačky. Proč tak málo? Prvních dvacet minut je skutečně zajímavých, především díky kameramanovi, který nám krok za krokem ukazuje psychopatovu přípravu. Vidíme detailně, co dělá, ale nevidíme mu do tváře. To vždy oceňuji, když se jeho identitu dozvím až na konci, nebo vůbec, než když mi to režisér vyslepičí hned v úvodu. Jakmile se však na scéně objeví manželská dvojice, jde to pomalu ale jistě do kytek. Moc sympatičtí mi teda nebyli, co vám budu povídat, ale tak to je můj osobní problém. Jenže už v tu chvíli začne pomalu upadat počáteční atmosféra, která se ještě na chvíli zmůže při prvním setkání s nezvaným hostem, který se rozhodně s obětmi nepáře. Na začátku…
Potom to však začne být nemastné neslané a já se začal dost nudit. Očekával jsem postupně narůstající teror, který se ovšem nekonal. I to mohl a zřejmě byl tvůrčí záměr si pohrávat s divákovou trpělivostí, ale u mě to teda nefungovalo. Dívat se na opravdu blbé a naivní chování manželky, která měla hned několik příležitostí maniakovi zavařit, nebo zdrhnout tu bylo několik. Leč její nízké IQ tomu bránilo. Díky tomu jsem to začal pomalu brát jako komedii na teror a korunu tomu nasadilo trapné finále. Opravdu jsem se snažil, ale tohle jsem prostě strávit nedokázal. Viděl jsem toho už dost, takže obměkčit mne tentokrát Morlet nedokázal. Snad příště.

Hodnocení:

50%

Žádné komentáře:

Okomentovat