0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

12. 1. 2014

Raze (2013)


Několik uvězněných žen musí bojovat proti sobě, pro pobavení hrstky zbohatlíků. Přežít může jen jedna!!!

Sabrina je unesena a uvězněna v podzemním areálu, kde přežívá v malinké cele. To slovo přežívá, berte doslovně, protože společně s několika dalšími ženami slouží jako „zábava“ pro bohatou smetánku. Vybraná dvojice dívek musí mezi sebou bojovat v malé kamenné aréně na život a na smrt. Jeh holýma rukama si můžou vybojovat svobodu. Přežít však může jen jedna!  



Režie: Josh C. Waller
Rok výroby: 2013
Délka: 87. min
Země: USA

Hrají:
Zoe Bell ………………………(Sabrina)
Rebecca Marshall ……….(Phoebe)
Tracie Thoms ………………(Teresa)
Bailey Anne Borders …….(Cody)
Bruce Thomas ……………….(Kurtz)
…a další



Potřeboval jsem si na chvíli oddychnout od animovaných filmů a seriálů, na které jsem se v posledních dnech vrhl a díky svým přátelům na CSFD jsem narazil úplnou náhodou na tento akční kousek. Moc jsem od něj neočekával, ale ve finále jsem byl docela spokojený i přes nepříliš pestrý děj. Vše se totiž točí hlavně okolo samotných soubojů a ty byli přesně podle mého gusta. Nejsem sice příznivcem násilí na ženách (v reálném životě), ale když si to ve filmu rozdají holky (a nemusí jít jen o porno), nejsem proti. Už jsem byl párkrát svědkem toho, jak se dvě slečny popraly (trhání vlasů, škrábání nehty, atd…), tady budou praskat kosti a vazy, takže se bylo opravdu na co dívat…
Všechny a aspekty kolem, jako „přátelství“, vzájemná nevraživost, touha po shledání se svými rodinami – to mě vůbec nezajímalo a spíš mne to jen rušilo. Já si chtěl hlavně užívat jednotlivé fighty a díky pestrobarevným charakteristikám jednotlivých žen a dívek, mi to bylo dopřáno. Je sice pravdou, že to byla hlavně samoúčelnost a tvůrčí záměr, protože kdybych měl začít rozebírat celý film do nejmenších detailů, tak tu lze vidět množství chyb, přehnanost i nelogické prvky. Nemám však dneska náladu být zase největším rýpalem a tak pokud nebudete očekávat zázraky, dá se ta hodina a půl přežít bez újmy na zdraví. Teda pokud si to dívky hnedka nebudou chtít vyzkoušet na své kamarádce. 
Jen škoda, že si tvůrci nevybrali trošku atraktivnější herečku do hlavní role, jenže která „primadona“ by si chtěla nechat zmalovat ciferník. Navíc ten přemrštěný závěr si mohli taky odpustit. Odplata a zvláště na mužích byla fajn, ale dalo se to natočit i lépe. Především pak mrška Phoebe mohla dostat mnohem více prostoru. Takže tohle podzemní „dobrodružství“ plné bolesti, nářků a slz sice není zrovna dvakrát nezapomenutelná podívaná, ale svůj účel si to myslím splnilo. Josh C. Waller měl ovšem hlavně zapracovat na atmosféře mezi souboji, protože ta byla dost jalová a přestože se to snažil vyplnit flashbacky, moc to k vylepšení nálady nepomáhalo. Jak jsem řekl, chyb se tu dá najít hodně.


Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat