0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 1. 2014

Scary Movie 4 (2006)


Cindy získá nový job, jenže zrovna začne velká invaze mimozemšťanů a tak jí čeká další várka problémů a rádoby humorných situací…

Velká láska skončila pro Cindy tragicky. Po neúspěšné kariéře profi boxerky se vrhla na dráhu opatrovatelky starých lidí a její první štace je v domě s hroznou minulostí. Tady na ní kromě hrůzného setkání čeká i seznámení se sousedem Tomem. Ještě než stačí mezi nimi pořádně přeskočit jiskra, zaútočí na Zemi mimozemšťani, s čím se budou všichni muset vypořádat pěkně po svém. Stejně jako president Harris… 



Režie: David Zucker
Rok výroby: 2006
Délka: 83. min
Země: USA

Hrají:
Anna Faris ……………………..(Cindy)
Regina Hall …………………….(Brenda)
Craig Bierko ……………………(Tom)
Leslie Nielsen …………………...(president Harris)
Carmen Electra …………………..(Holly)
…a další



David Zucker se po třech letech vrhl na další díl Scary Movie a tentokrát se rozhodl parodovat takové velikány, jako jsou filmy Nenávist, Válka světů, SAW, Zkrocená hora či paskvil Vesnice. Bohužel jen u pokusu opět navrátit této skomírající sérii její zašlou „slávu“, protože tady to často zavánělo hůř jak týden staré ponožky. Opravdu dobrých humorných situací a hlášek tu bylo málo, spíše jde jen o přehlídku nevkusu a marnosti. „Musím podepsat potratový zákon“, tak přesně tohle měli udělat, než tohle spatřilo svět, protože označení „potrat“ je pro tento film více než trefný.
On totiž Zucker vystřílel většinu nábojů už hned ze startu, kdy přemluvil Sheena, aby natočil alespoň těch pár minut ve kterých se tu objevil, přestože právě tento herec patří mezi špičky co se parodií týká. Nielsen to s tou scénou při svém projevu a naháči taky zachránit nemohl, protože dostal ještě míň prostoru než minule a Anna Faris tak neměla žádného par´táka se kterým by to utáhla alespoň na průměr. Její nový kolega Bierko je totiž pěkný ocas, který kromě vypuštění opic z kontejneru neukázal vůbec nic. Pokud tedy nepočítám ten nevkusný závěr, ze kterého se mi chtělo blít. Díky tomu tu tak zůstalo jen pár střípků opravdu povedeného humoru, jako kupříkladu první návštěva prokletého domu či Carmen Elektra a její sraní. Málem bych ještě zapomněl na Zkrocenou horu v černošském podání, kterou ovšem ztvárnili opět ti dva dementi z trojky (raději bych tam viděl bratry Wayansovy).
Milovníky SAW určitě potěší hlavně úplný začátek, u kterého jsem se taky nasmál a potom již zmíněné vykreslení Vesnice. No a nakonec trochu úsměvu přinese i počáteční invaze Války světů. Jenže jak už jsem řekl, jako celek to naprosto nefungovalo a těch pár dobrých scén neudělá ani průměrnou podívanou. Takže já jsem do jisté míry vážně zklamán. Přece jenom jsem očekával mnohem víc a už teď se děsím, co přinese nejnovější pětka. Bude to jen další dávka nevkusu a trapného humoru, nebo se už konečně zase zasměju pěkně od srdce?


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat