0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

5. 1. 2014

Mandrake (2010)


Brát v džungli vzácné artefakty, se nemusí vždy vyplatit. Hlavně když díky svému činu probudíte děsivé stromové monstrum.

Skupina dobrodruhů se vydává do srdce jihoamerické džungle, aby zde nalezli vzácný artefakt. Jejich cestu financuje bohatý sběratel Harry Vargas, který touží po staré zdobené dýce. Předmět se jim skutečně podaří najít v jednom z hrobů na starém pohřebišti, ale jejím vytažením probudí ze spánku děsivé lesní monstrum. To však nebude jejich jedinou překážkou při zpáteční cestě, protože v džungli se skrývají i pomstychtiví domorodci, kteří potřebují oběti ke svým rituálům…



Režie: Tripp Reed
Rok výroby: 2010
Délka: 89. min
Země: USA

Hrají:
Max Martini ………………..(McCall)
Betsy Russell………………..(Felicia)
Nick Gomez …………………(Santiago)
Benito Martinez ……………...(Harry)
Jon Mack ……………………..(Carla)
…a další



Tak „Entové“ přece jenom existují – nejsou to pouze Tolkienovy vymyšlené postavy. No a jeden pěkně nasraný se skrývá v Jižní Americe. Hm tak když jsem si zhruba přečetl obsah filmu, očekával jsem další odpadní digitální sračku, ale tak hrozné to zas nebylo. Akční tempo vytvořilo alespoň trochu zajímavou atmosféru, kterou výrazně oživili ony obětní rituály. Jinak pobíhaní po lese s vystrašeným výrazem a narážením do stromů – to není nic pro mě, pokud tam jedna postava neumírá za druhou a tak tomu zde naštěstí bylo. Je sice pravda, že digitální strom a jeho mrštná chapadla nevypadali moc vábně, ale tak musíme se spokojit i s tím málem.
Kromě postavy drsňáka McCalla mě potěšila i přítomnost Betsy Russell, která si od série SAW už potřebovala na chvíli odskočit, bo jí z toho nekonečného kolotoče už začalo jebat. Jen to chtělo trošku těsnější tílko s větším výstřihem…Zbytek herců byl už druhá liga a zaujme snad jen sběratelova asistentka. Budiž jí větvička v páteři lehká. Mandrake Botanical Productions překvapilo kromě jiného slušným hudebním doprovodem, který v určitých momentech patřil k zajímavému zpestření. O kvalitě kamery to však již říci nemůžu. Místy dost máznutý obraz ovšem mohla zapříčinit kvalita verze, kterou jsem si sehnal, ale i tak to nebyl žádný zázrak.
Mandrake se tak sice zařadil mezi laciné televizní projekty, ale možná si jej ještě někdy pustím znovu. Zanechal ve mně rozporuplné pocity, kdy jsem měl občas chuť to vypnout, ale najdou se tu i situace, které by stály za zopakovaní. Říkám si, že oživlé stromy by se mohli v hororech objevovat častěji, chtělo by to jen lepší zpracování. Jistý potenciál by se totiž v těchto „monstrech“ najít dal. O tom žádná. Jen škoda, že se tu neudál žádný pořádný souboj s touhle příšerou, ale asi nebyly prachy. 


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat