0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 1. 2014

Monsterwolf (2010)


Další naštvaný indiánský démon, který se tentokrát bude mstít v podobě obrovského vlka…

Těžařská společnost se snaží najít ložisko ropy i přes dosud nevyřešené pozemkové tahanice s obyvateli malého městečka. Problémy jim dělají především poslední indiáni, kteří neustále mluví o posvátné půdě. Jedné noci odpálí nálož, přestože našli podivný artefakt. Po výbuchu se z mlhy vynoří obrovský vlk, který zabije dělníky. V tu dobu přijíždí do rodného města právnička Maria, aby zde zastupovala majitele ropné společnosti Starka. Ten se za každou cenu snaží získat pozemky, jenže zvířecí zabiják mu hatí plány. Nikdo nevěří, že nejde o obyčejného vlka, ale mýtického vlčího démona a obětí začne přibývat…



Český název: Vlčí přízrak
Režie: Todor Chapkanov
Rok výroby: 2010
Délka: 87. min
Země: USA

Hrají:
Leonor Varela …………………..(Maria)
Jason London             ……………………(Yale)
Marc Macaulay ………………….(Sheriff Bennett)
Steve Reevis ……………………..(Turner)
Robert Picardo ……………………(Stark)
…a další



Po delší době jsem dostal chuť pustit si nějaký ten laciný „monster“ film a to i přes nelichotivé hodnocení. Mě se na rozdíl od ostatních podobné filmy „většinou“ zamlouvají, ale tady jsem zůstal znechucen. Ani se moc nedivím, že tohle před časem vysílal Barrandov. Céčková záležitost nejhrubšího zrna nedokáže zaujmout snad ničím, leda tak angažováním celkem pohledné Leonor Varela. Zápletka se s originální myšlenkou nepotkala ani omylem, herecké výkony jsou podprůměrné a digitální ztvárnění monstra až na pár záběrů doslova hrozné (moc umělé). Je smutné, že víc než vlčí řádění mne pobavila ona animovaná verze „zrodu“ démona.
Oživení mělo přinést povolání komanda zabijáků, ale ačkoliv se tihle primitivové snažili vypadat sebevíc drsně, líbila se mi na nich snad jen hláška „Spíš taky někdy? Až po smrti…“ Ať se tvůrci sebevíc snažili, potřebnou atmosféru se jim prostě navodit nepodařilo. Pokud tedy nepočítám úvodní hody, ale i tady se vlastně všechno odehrálo mimo záběr kamery. Tohle bývá nejčastějším kamenem úrazu podobně laděných kousků, které navnadí diváky, aby jim následně ukázali úplné „hovno“. Takhle to bylo téměř při každém vlčím útoku. No a největší katastrofa nastala, když se kameraman (zřejmě omylem) přiblížil k umělé hlavě vlka. V tu chvíli jsem měl chuť to vypnout. 
Navíc tu byla celá řada nelogických a přemrštěných scén, kterými se to tu jen hemží. Korunu všemu nasadí „srdceryvný“ závěr a rozpletení celé zápletky, která přestala být šokující asi po prvních dvaceti minutách. No a tak si to celé naposledy shrňme. Nejde o nic jiného než další odpadní podívanou, ve které nesmí chybět indiáni, nasraný démon, hezká hlavní hrdinka, primitivní obyvatelé, namakaní a hlavně vypatlaní lovci a digitální blivajz, ze kterého se máme třást strachy. 

Hodnocení:

20%

Žádné komentáře:

Okomentovat