0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 1. 2014

Jennifer's Body (2009)


Je to ještě vůbec má kamarádka? Aneb pitomoučký „rádoby horor“ po náctileté publikum.

Jennifer a Needy spolu kamarádí už od raného dětství. Zatímco ta první je neustále středem pozornosti a obletují ji snad všichni kluci z okolí, Needy je taková tuctová holka, která nemluví sprostě, randí pořád jen s jedním klukem (taková nuda) a žije ve stínu své kamarádky. Jednoho večera holky vyrazí do místního baru, kde má hrát dosud „neznámá“ kapela s pěkným frontmanem kapely Nikolaiem. Během vystoupení začne hořet, mnoho lidí zemře, ale dívkám i kapele se podaří uniknout. Jennifer následně nasedne do jejich dodávky a odjede. Když se později vrátí je celá od krve a úplně jiná. Needy už v ní nepoznává svou kamarádku, něco jí na ní děsí. Když v následujících dnech začnou záhadně umírat jejich spolužáci (chlapci), je jasné že v okolí neřádí žádné divé zvíře, ale to Jennifer má hlad. Jenže kdo Needy uvěří?


Český název: Jennifer's Body - Bacha, kouše!
Režie: Karyn Kusama
Rok výroby: 2009
Délka: 102. min
Země: USA

Hrají:
Megan Fox ………………….(Jennifer)
Amanda Seyfried ……………(Needy)
Johnny Simmons …………….(Chip)
Kyle Gallner ………………….(Colin Gray)
Adam Brody …………………..(Nikolai)
…a další


Hurá další popcornovka. Už vidím ty zástupy náctiletých, jak si rychle obstarávají DVDčko s jejich idolem krásy Megan Fox, nakupují projímadla a prášky na hubnutí, aby se jí alespoň trošku vyrovnaly, zatímco jejich mužští protějšci, nenápadně zasunují ruku do kalhot – vždyť je to podle bulváru a internetu jedna z největších „sexbomb“ a ukáže tam prý holé záda a nejeden výstřih. No tak já mezi ně určitě nepatřím, zaprvé mi už dávno není patnáct (nebo i méně), za druhé pihovatá Megan by skutečně stála za hřích, ale to na sobě musí mít tunu mejkapu. Film jako celek stojí vážně za hovno, protože pořádnou atmosféru aby člověk pohledal (snad ta kopačka ve vězení…). Zápletka byla tak stupidní, že jí zřejmě Diablo Cody napsala totálně sjetá při sledování mexické telenovely a když se probrala běžela v telce Buffy. Ač nemám rád „EMO“ styl, tak tady se mi ze všech nejvíc líbil Kyle Gallner (a to nejsem teplý). 
Dá se tu sice narazit na několik scén, při kterých vážně poteče i „krev“, ovšem ty jsou nám presentovány takovou formou, jako kdyby režisérka trpěla zácpou (opět snad jen ta se zvracením v kuchyni byla dobrá). Takže jsem se spíš soustředil na soundtrack a ten už byl lepší. Líbily se mi písně "Through the Trees" od kapely Low Shoulder a "I Can See Clearly Now"  od Screeching Weasel. Jako objeví se tu několik hlášek, jenže to je jak plácání do rezavé vody: „Nejsem panna ani zadní dírkou“, „Dostaňte to ze sebe děti…“, „Mám doma film o holce co je napůl sushi“, „Asi bude šukat dejchací dírou…“…
Jennifer's Body nám toho po hororové stránce opravdu moc nenabídne, takže pokud k tomu budu přistupovat jako k černé komedii s hodně velkým sexuálním podtextem, tak dejme tomu trochu zvednu hodnocení. Párkrát jsem se zasmál, Adam Brody měl fajnovou kérku, hudba nebyla zas tak špatná a…A to je tak všechno co bych tady mohl pochválit. Megan Fox si bude muset ještě na svou opravdu pořádnou hororovou roli počkat. Snad se jí někdy dočká, ale chtělo by to, aby se tvářila mnohem přirozeněji. Ten kečup na ksichtu jí moc neslušel. 

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat