0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 1. 2014

Monster Man (2003)


Měla to být poklidná jízda, ale to by kluci nesměli natrefit na psychopatické monstrum v obřím trucku.

Adam nasedne do svého auta a vyráží naposledy říct své ex, že jí stále miluje a ať si nebere jiného. Během cesty zjistí, že se na zadním sedadle celou dobu schovává jeho přítel (exot) Harley. Oba si během jízdy začnou lézt trochu na nervy, ale na společné taškařice jsou zvyklí. Vše se však náhle změní poté, co na ně začne dorážet obří monster truck, který se je pokusí vytlačit ze silnice. Po této mrzuté příhodě si potřebují odskočit, ale auto se objeví rovněž na parkovišti. Zatímco Adam vykonává potřebu na špinavých záchodcích, Harley využije nepřítomnosti šíleného řidiče a vymočí se do kabiny. Tím mají být účty srovnány, jenže naopak všechno teprve začne. Po cestě vezmou pěknou stopařku Sarah, ale vzápětí se ve zpětném zrcátku opět objeví truck. Nejde totiž jen o obyčejného šílence, ale znetvořené monstrum, které má strašně rádo lidské končetiny a své vyhlédnuté oběti se jen tak nevzdá…



Režie: Michael Davis
Rok výroby: 2003
Délka: 95. min
Země: USA

Hrají:
Eric Jungmann ………………….(Adam)
Justin Urich ……………………..(Harley)
Aimee Brooks ……………………(Sarah)
Michael Bailey Smith …………….(Monster Man / Bob)
Joe Goodrich ………………………(Fred)
…a další



Zapomeňte na Road Trip, tohle je sice taky svým způsobem komedie, ale především jde o slušnou béčkovou hororovou podívanou. Zpočátku sice můžete být lehce znaveni nepříliš zdařilým pokusem o humor (někomu se to líbit může), ale po chvíli se to změní v pěkně krvavého žrouta času okořeněného černou magií, gore, lehkou erotikou (spíš jen narážkami) a další ulítlou honičkou. Mám rád podobné filmy, které se neberou sami moc vážně a divák se tak dočká rychle odsýpajícího děje, který ani moc nenudí a čert vem to všudy přítomné klišé. Davis si zřejmě při tvorbě monstra vzal inspiraci z Leatherface – protože Bratr Bob je taky pěkný „fešák“.
Jupí, takže nechme se unášet prašnými americkými cestami za zvuku zajímavé hudby a hluku motorů. Budeme mít šanci vidět klasické vidláky, kteří tu sice dělají jen komparz, ale navštívit bar, kde každému chybí nějaká ta končetina, tak asi vezmu velmi rychle roha. Oba přátelé jsou vážně velké paka, což nám budou dokazovat během celého filmu a to jak hláškami (z nichž byly některé vážně trefné, tak i různými scénkami). Asi na hodně dlouho mi uvízne v paměti ta s Harleym a chcípnutým zvířetem v motelové posteli. Když se na place objevila Aimee Brooks, očekával jsem, že i ta to pořádně rozbalí, ale kromě sexy výstřihu a jedné (rádoby sexuální – typicky americké) scény, mě tentokrát moc nezaujala.
To náš psychopatický vrahoun to už byla jiná káva. Borcům se podařila pěkná maska a ten jeho ksicht bude v noci strašit nejednu padavku. Jen trochu škoda toho finální rozuzlení, protože jsem očekával trochu jiný konec. Ale zas na druhou stranu ani tady tvůrci nezapomněli natočit vše v humorném duchu, takže jsem byl celkem spokojený. Klidně by takových filmů mohlo být natočeno víc, protože slušných béček není nikdy dost. Moc nechápu, proč se Michael Davis dál nevěnoval hororovému žánru, jelikož tohle mohla být příjemná rozcvička. 

Hodnocení:

60%

Žádné komentáře:

Okomentovat