0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

29. 1. 2014

Evidence (2012)


Pro čtveřici přátel se jejich kempování promění v děsivou noční můru, aneb tady se zas nechal někdo unést a nezapomněl to všechno natočit na ruční kameru.

Ryan už dlouho přemlouvá své přátelé, aby šli kempovat a konečně se mu je podaří ukecat. Všichni čtyři tak sednou do auta a vyrazí vstříc dobrodružství. Ryan to chce navíc všechno natočit na kameru a pojme to formou dokumentu. Brzy se však objeví první komplikace, protože jeho přátelé a hlavně dívky nejsou spokojené s jeho přístupem a chováním. Arogantní Ryan totiž absolutně nerespektuje bezpečnost a soukromí ostatních, navíc se v noci kolem tábořiště ozývají divné zvuky. Nebezpečí si uvědomí až příliš pozdě…



Režie: Howie Askins
Rok výroby: 2012
Délka: 79. min
Země: USA

Hrají:
Ryan McCoy …………………..(Ryan)
Abigail Richie ………………….(Abi)
Ashley Bracken …………………(Ashley)
Brett Rosenberg …………………(Brett)
…a další



To zas bude vopruz říkal jsem si, když jsem byl nucen prvních zhruba dvacet minut sledovat přípravu, nudné kecy a první krůčky naší čtveřice. Už jsem z těch všech pubertálních řečiček, nadržených hlášek a suchého humoru asi vyrostl a po pořádné akci ani památky. Což o to, prostředí tábořiště bylo docela pěkné a whisky bych si taky lokl, jenže já pořád očekával konečně nějakou akci a ono pořád nic. Pomalu ale jistě mi začal kameraman lézt krkem a já si začal přát, ať co nejrychleji chcípne. Však ho taky jeho kámoš otituloval velice hezky. Už jsem viděl dost podobně laděných filmů (točených přes ruční kameru), ale tohle byla vážně uspávačka, jakou jsem zatím nezažil. No a když konečně přešel děj na vyšší level, tak jsem už skoro spal.
Rázem se atmosféra zlepšila a já radostně ožil. Noc sebou přinesla kromě podivných skřeků i toužebně očekávané napětí (cože se to skrývá ve tmě) a když zmizel první, rázem jsem se do toho zažral. Režisér vědom si zřejmě nedostatků, kterých bylo zatím víc než dost, sáhl k radikálnímu řešení a na scéně se objevili podivní chlupatí tvorové. Atmosféra v tu chvíli asi dosáhla největší intenzity a noční „naháněná“ patří k tomu nejlepšímu, co nám film mohl nabídnout. Navíc se přesuneme z lesa do různých budov, až narazíme na zdroj „zla“. Doslova jsem si mnul ruce a očekával velkolepé finále, ale ke konci nastal další zlom. Tentokrát však k horšímu.
Ocitneme se v jakémsi vojenském areálu, kde se začne střílet o sto šest, ječení přidá na intenzitě a režisérova naivita začne nebezpečně narůstat. To jako mělo být co? Jakási forma zombie nákazy, kdy ochotníci pobíhají v plynových maskách a nemocničních hadrech? Hm tak tady to chlapci nezvládli a já začal být opět znechucen. Zase se dostavilo zklamání, které přetrvalo až do závěrečných titulek. Bohužel nejlepší je prostředek filmu, zbytek stojí…(víte za co). Bohužel potenciál to určitě mělo, jenže tady to zase někdo náramně překombinoval, když se snažil naplácat co nejvíc svých tajných snů do scénáře a pak je nedokázal ten druhý zrealizovat. 

Hodnocení:

50%

Žádné komentáře:

Okomentovat