0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

29. 4. 2012

Tremors 3: Back to Perfection (2001)


Pokud máte rádi předešlé díly, doporučuju se na tento raději nedívat, i když alespoň se dozvíte kam až je možné zajít při mutaci červů!!!

Děj se vrací zpět do městečka Perfection, kde se odehrával první díl. Konečně se dozvídáme, že městečko leží kdesi v Nevadské  poušti.  Do městečka se po jedenácti letech vrací sám velký Burt Gummer, ze kterého se stal profesionální lovec Graboidů . Se svými zkušenostmi pomáhal řešit problémy s podzemními nestvůrami po celém světě. Nyní se vrací do městečka, kde to všechno začalo a chce si odpočinout. Město se rozrůstá a my se můžeme potkat i s několika postavami z jedničky. Jsou tu opět Nancy a Mindy Sterngoodovy. Mindy už, ale není malé děvče ale 22-letá mladá žena. Do města dorazí i společnost s nemovitostmi, která chce zbohatnout na slávě městečka a začne prodávat pozemky. Najdeme zde i průvodce Jacka Sawyera, který turisty vodí po takzvaném  Graboid  zábavním parku. Dlouho, ale tenhle klid nevydrží. Červi jsou zpět a dosáhli nové úrovně mutace, tentokrát můžou i létat a jsou mnohem mazanější než kdysi. Burt tak musí opět vytáhnout svou sbírku zbraní a společně s Jackem zlikvidovat Graboidy. Aby toho nebylo málo, objeví se vládní úředníci, kteří tvrdí že červi jsou ohroženým druhem. No brzo se přesvědčí o opaku…



Český název: Chvění 3: Zpět v Perfectionu
Režie: Brent Maddock
Rok výroby: 2001
Délka: 104. minut
Země: USA

Hrají:
Michael Gross…………( Burt Gummer)
Shawn Christian……. ...(  Jack Sawyer)
Charlotte Stewart .……..( Nancy Sterngood)
Ariana Richards………...(Mindy Sterngood)
Susan Chuang ... ………..(Jodi Chang)
…a další



Na začátek chci říct, že tento film raději neměl být nikdy natočen. Pro mne jako skalního fandu prvního a z části i druhého dílu je urážející co s červy udělali filmaři v této sérii.
Tentokrát budu hodnotit film dost záporně. Moc nepochopím, proč to došlo až do takového stádia, že vlastní tvůrci totálně ztrapní to, co před jedenácti roky vybudovali. Již samotný začátek ukázal trapnost, která nám tu bude presentována. Nic proti vylézajícím Graboidům, ale ti v jedničce ještě nebyli tak postiženi digitálním zpracováním. Co to do prdele mělo znamenat?

Červi místo aby dělali to nejlepší, co jim jde (tedy žrali lidi), se vystavují jako na módní přehlídce zřejmě proto, aby si je vyfotili. Mrtvol je tu minimálně a snad kromě prvního mordu ani žádný pořádný neuvidíme. Za to na nás tvůrci vybalí další evoluční stupeň, který nás měl poslat do kolen. No já nevím, ale ty digitální létající hnusy asi jen stěží naženou někomu strach. Jediné co mě na nich zaujalo, byla jejich blbost a řitní kyselina. To už ty chodící kuřata vypadala mnohem lépe.

Bohužel to tentokrát nebyla ani žádná sláva s hereckým obsazením. Sice je tu opět skvělý a bojem nadržený Burt, ale ostatní výkony herců se mi moc nelíbili. On sám to neměl šanci utáhnout a přestože se zde objevilo několik známějších tváří (postav) z jedničky, tak ty tu byly spíše jen do počtu, než aby byly nějakým větším přínosem. Snad jen tak asiatka by stála za hřích, ale jinak to byla bída. Tentokrát to ani moc nezachraňovaly hlášky, kterých tu bylo jako máku (tedy těch dobrých), takže jsem se ani moc nepobavil. Jediný důvod proč nedám ještě menší hodnocení, byl souboj na skládce za městem a vynalézavost Burta a spol.

Sestupná tendence této ságy se mrzutá, ale naštěstí se čtyřka lehce zvedne a zachrání alespoň průměrnost. Zde tomu bohužel není a hodně dlouho jsem přemýšlel, kolik tomu vlastně dám. Rád bych taky řekl, že jde o solidní béčko, jenže tomu tak není. Brent Maddock mě hodně zklamal.

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat