0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

15. 4. 2012

Monster (2008)

Tenhle film se dá označit jen jedním slovem a to: TRAGÉDIE!!!

V roce 2003 zasáhlo Tokio obrovské zemětřesení, které zničilo většinu města. Celý svět se však brzy dozví, že skutečnost byla zcela jiná díky nalezení kamerových záznamů dvou amerických dokumentaristek, které se pohřešují. Sestry Sarah a Erin odletěly do Japonského hlavního města natočit dokument o názorech Japonců na nerespektování zásad životního prostředí ze strany USA. Na jednotlivých záběrech tak mají diváci šanci vidět několik rozhovorů, které dívky stačily udělat a potom už jsou jen svědky děsivého zemětřesení, nebo lépe řečeno děsivého řádění obrovské chobotnice, která postupně ničí město a chaos v ulicích, ve kterém se všichni snaží zachránit si holé životy.


Český název: Monstrum
Režie: Eric Forsberg
Rok výroby: 2008
Délka: 86 min
Země: USA

Hrají:
Sarah Lynch ... (Sarah)
Erin Evans ... (Erin)
Justin L. Jones ... (Justin)
Kazuyuki Okada ... (Mizuchi)
Yoshi Ando ... (Hiro)
...a další

Poslední dobou se mi dostalo do ruky několik filmů od společnosti Asylum a musím říct, že na ní začínám být alergický. Nejde jen o filmy týkající se hororového žánru, ale i scifi a tenhle ‘‘skvost‘‘ je ze všech nejhorší. Film je natočený z pohledu ruční kamery, která má divákovi ukázat krok po kroku osudy našich hrdinek a trable do kterých se dostaly. Bohužel celý tenhle snímek postrádá jakoukoliv logiku, kvalitu či napětí. Jde jen o snůšku nesmyslů a naprosto tragických záběrů v nichž stejně nic pořádného nejde vidět.

Na obalu DVD je napsáno, že jde o katastrofický horor, který přivádí na svět jednu z nejpůsobivějších příšer filmového průmyslu a já se ptám, kde teda byla? Za celý film totiž nic neuvidíte, pokud tedy nepočítám asi čtyři záběry v nichž se před kamerou na chvíli objeví umělé chapadla nad budovou. Pokud mysleli tvůrci tohle, tak to potěš koště. Katastrofický tenhle film skutečně je, ale co se jeho kvality týká. Jediné co se mi na něm líbilo je obal DVD. Atmosféra filmu je naprosto nulová a divák si bude připadat jako ve zlém snu. Neustálé pobíhání z místa na místo, časté vypínání kamery a neustálé loučení se životem hlavním hrdinek je tak jediné co zde lze spatřit a to je dost málo.

A právě kamerové záběry jsou asi tou největší tragédií celého filmu. Na rozdíl od mého neoblíbeného Blair Witch tady neuvidíme skoro vůbec nic co by mělo dostat nálepku realisticky natočený film (všichni samozřejmě víme, že šlo o podvod). Navíc ani děj sám o sobě nebyl vůbec zajímavý, takže kromě dvou pohledných hereček si tohle nemá cenu vůbec pouštět.

Korunku všemu nasadila přemíra akčnosti, kterou se nám snažili tvůrci vnutit za pomoci výbuchů, řvaní a přelétávání letadel nad městem. Tady bych se jen na chvíli pozastavil nad faktem, že bych chtěl ve skutečnosti vidět japonskou vládu, jak dovolí lítat americkým stíhačkám a helikoptérám těsně nad městem a nechat si ho bombardovat. Herecké výkony obou hlavních hrdinek radši už nebudu ani moc komentovat, protože obě dívky kromě svého fňukání a nesmyslných keců nepředvedly zhola nic.

Film Monster je asi nejubožejší a nejzbytečnější film, který jsem za poslední dobu viděl. Nenašel jsem zde ani jeden moment či scénu, kvůli které bych si ho pustil někdy znovu a ztrácel tak opět můj drahocenný čas. Je to čistý odpad, který si nezaslouží ani desetinku bodu.

Hodnocení:
0%

Žádné komentáře:

Okomentovat