0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

1. 4. 2012

Ice Road Terror (2011)

Prehistorický tvor se dostává ze svého ledového vězení a krvavý teror může začít…

Na Aljašce daleko od civilizace leží diamantový důl Arktida Breeze. Právě zde probíhají odstřely zeminy a jeden z nich uvolní z hlubin ledu tvora, který zde byl uvězněn celé věky. Podle staré eskymácké legendy je o „požírače lidí“ Predátora X, největšího dinosaura, který žil na Arktidě. Tento tvor má obrovský hlad a zaútočí na každého ve svém dosahu. Z dlouhého spánku se probudí zrovna ve chvíli, kdy k dolu míří dva kamiony naložené výbušninou. Oba řidiči Jack a Neil, tak budou muset nejen bojovat s ledovou stezkou, která začíná pomalu tát, ale i nebezpečných predátorem, který si je chce dát k obědu. Navíc se musí postarat i o ekoložku Rachel, která si nemohla vybrat lepší čas ke své inspekci o ochraně životního prostředí…



Český název: Ledový teror
Režie: Terry Ingram
Rok výroby: 2011
Délka: 87. min
Země: USA

Hrají:
Ty Olsson ……………………(Jack Simmons)
Dylan Neal ………………….( Neil Conroy)
Brea Grant ………………….( Rachel Harris)
Malcolm Stewart ……………( Karl Kruger)
Michael Hogan ………………( Terry Lowman)
…a další



SyFy přišla po delší době s další monster peckou, kterou tentokrát umístila do zasněžené a štiplavě ledové Arktidy. Vysoké hory a husté lesy jsou pokryté sněhovou nadílkou, led začíná tát (z toho by měl jistě náš president radost) a k tomu se k životu probudí další prehistorický ještěr (jak jinak). Ani tentokrát nepůjde o žádný skvostný klenot, ale další podprůměrné béčko, které naštěstí netrvalo moc dlouho a tak se dá určitě přežít. Naštěstí to tvůrci pojali i trochu akčněji a příznivci trucků si tak také přijdou na své.

Samotné monstrum hrůzu svým zjev sice nenažene (vždyť jde o poněkud přerostlejší ještěrku), ale díky jejímu apetitu nám bylo nabídnuto docela dost krvavých záběrů. Ruky, nohy a dokonce i hlavy se párkrát proletí přes obrazovku, ale žádné solidní gore efekty jsem tu bohužel neviděl. Bohužel i zde se snášel oblak stupidity, kterou si páni tvůrci prostě nemohli odpustit. Jak už bývá zvykem, s tímto problém si absolutně hlavu nelámou (leda tak diváci), kteří se pak nestačí divit, co to zase běží v televizi. 

U nás bývá sice „jenom -25 pod nulou“ ale i tak chodíme pořádně oblečení, auta mají zamrzlá okna, dým nám jde od úst, ale tady se ničeho takového nedočkáme. Hlavně že to pneumatikám pěkně klouzalo po ledě. Po pravdě nebezpečná jízda kamiónů patřila k tomu nejlepšímu, co tu bylo k vidění, jenže trvala jen velmi krátce. 

Ice Road Terror je jen další „televizní“ podívanou, kterou stačí vidět jednou a velmi rychle se vám vykouří z hlavy. Díky nemohoucnosti tvůrců zde toho není opravdu moc, kvůli čemu bych si to musel někdy pustit znovu. Co ovšem taky čekat od Terry Ingrama. 


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat